6 augustus 2021

Dit kennen 15-jarigen WEL en 25-jarigen NIET

In 10 jaar tijd gebeurt er megaveel, van technologische ontwikkelingen tot gekke trends. Het is dus niet gek dat er een kleine generatiekloof is ontstaan tussen 25-jarigen en 15-jarigen. Wij verzamelden jullie reacties! Waar herken jij je wel en waar niet in?

1. TikTok

Vergeet Facebook en vergeet Hyves al helemaal: tegenwoordig zitten we op TikTok! Terwijl 15-jarigen zich creatief uitleven en de meest hilarische scetches bedenken, wagen 25-jarigen zich niet aan een digitaal dansje. Ze snappen geen bal van de trends, lezen ‘fy’ alsof er nog een L tussen moet en hebben geen idee waar POV voor staat. En da’s helemaal prima, want TikTok is stiekem nét even wat leuker zonder al die bejaarden (lol).

2. Ik-ga-stuk-emoji

Waar millennials écht de plank misslaan, is wanneer ze de huilen-van-het-lachen-emoji gebruiken. I mean, die gebruiken onze ouders zelfs… Als 15-jarigen iets hilarisch vinden, gebruiken ze eerder de jankende emoji – waarbij de tranen over de wangen stromen - of het doodshoofdje. Met andere woorden: ‘Hahahhaa, ik ga doooood!’

Met andere woorden:

3. Mode

Tijd om die 25+ers eens wat bij te spijkeren op het gebied van fashion. Vergeet de skinny jeans en verruil ze voor oversized of flaired broeken. En draag je nog steeds in beide oren dezelfde oorbellen? Word eens wat creatiever en creëer in elk oor een earparty! Ook is de zijscheiding al jaren uit, dus verdeel die haartjes maar mooi in twee gelijke delen.

4. Nagellak

Wist je dat nagellak dé manier om iemands relatiestatus te checken? Houd ze dus in de gaten!

5. Hoge toon

15-jarigen hebben simpelweg een beter gehoor. Of zoals een van jullie zei: “Wij horen vleermuizen, 25+ers niet”. Test het hier!

6. Games

Fortnite (en de bijbehorende dansjes), hoe je paarden temt in Minecraft, Roblox: ooit van gehoord? Stuk.

7. Afkortingen

Spoedlesje afkortingen. Want wie heeft er nou tijd om de boel volledig uit te typen?

  • Yt = you too
  • Ty(sm) = thank you (so much)
  • Fy = for you (TikTok, maar daar snap je toch niets van, dus blijf maar lekker op Facebook)
  • Smh = shaking my head
  • Olm = ouders lezen mee
  • L + C = like & comment

8. Woordenschat

Sowieso hebben 15-jarigen een compleet andere woordenschat: zieke drip! Cringe dat je niet weet wat ‘boomer’ écht betekent. En ‘fix hebben’ is dus echt compleet iets anders dan daten. En aLs wE EChT ieTs dOM vIndEn, dAn sChriJveN wE zO. Bijvoorbeeld wanneer iemand niet woke is.

9. Selfies

Selfies maak je niet van bovenaf, maar gewoon recht van voren of zelfs van onderen. Oh en houd je gezicht in de plooi. Behalve als je 'm via de spiegel maakt; dan neemt de flits het van je over.

Ken je dit als 25-jarige nou allemaal wél? Gefeliciteerd, dan ben je dus helemaal bij!

Lees ook: Dit kennen 25-jarigen WEL en 15-jarigen NIET

Lees meer

Volg ons