Reyer Dit is mijn Bijbel BEAM Magazine
26 augustus 2021

Dit is de Bijbel van Reyer: "De gekreukelde pagina's brengen mij terug naar Moldavië"

Tekeningen in de kantlijn, bemoedigende briefjes, kapotte bladzijden … Jouw bijbel vertelt een verhaal. Dit keer geeft Reyer (20) een inkijkje in zijn heilige boek.

“Een jaar of vijf geleden kreeg ik deze bijbel van mijn ouders, toen ik meer over God wilde ontdekken. Het ene moment gebruik ik hem dagen achter elkaar, het andere moment verdwijnt-ie even in de kast. Ik vind het mooi als een bijbel een beetje kapot is, zoals dit exemplaar. Daarmee lijkt het boek op mijn geloofsleven: ik ben niet perfect, maar God houdt wel van mij. Het zorgt ervoor dat ik nederig blijf in mijn geloof. Bovendien is mijn bijbel een verzameling herinneringen: aan alle tekeningen en notities kan ik de verschillende fasen uit mijn leven herkennen en de gekreukelde pagina’s brengen me terug naar Moldavië, waar het boek flink natregende. Als ik mijn bijbel kwijt zou raken, zou ik wel een traantje wegpinken.”

Reyer Dit is mijn Bijbel BEAM Magazine

Fotografie: Mcklin

Dit portret staat in het nieuwste BEAM Magazine! Vraag hier een gratis proefnummer aan of word direct BEAM-lid :)

Lees meer

Volg ons