22 april 2021

Marit (15) verspreidt graag positiviteit in haar omgeving: “Sommige bewoners barstten in tranen uit”

Marit (15) doet, net als honderden andere jongeren, mee aan #PrikPositief. Samen met haar vriendinnen Hanna en Lotte wil ze positiviteit verspreiden in haar omgeving. Ze trapten de challenges af met zelfgebakken taarten voor twee bijzondere mensen. Marit: “Ze hadden niks verwacht en waren super verrast.”

“Vorig jaar heb ik met een vriendin ook een actie speciaal voor ouderen opgezet. Het was rond Pasen en we zaten in de eerste lockdown. Er was vaak op het nieuws te zien dat mensen in verzorgingshuizen eenzaam waren, omdat ze geen bezoek mochten ontvangen. Ik vond dat best moeilijk om te zien en in overleg met mijn ouders kwam ik op een idee. Via iemand uit onze kerk en sponsoren hebben we 100 bosjes tulpen kunnen regelen voor een verzorgingshuis bij ons in de buurt. Toen we de bloemen gaven, barstten sommige bewoners van blijdschap in tranen uit. Je wordt er zelf ook blij van als je anderen blij ziet.”

Aan de slag

“Ik zag twee weken terug via BEAM de oproep om mee te doen aan #PrikPositief en dat leek me een superleuke manier om weer iets voor een ander te doen. In mijn kerk is niet een hele actieve jeugdgroep en dus trommelde ik twee vriendinnen op. Ik merk in mijn omgeving dat iedereen wel een beetje klaar is met corona. Het is mooi dat we op deze manier alsnog mensen blij kunnen maken.”

Dat zit gebakken

“Voor de eerste opdracht moest je je dominee verrassen. Wij dachten dat het leuke was om in plaats daarvan onze twee catechisatieleiders te verwennen. Door corona hebben we het seizoen heel abrupt en raar moeten eindigen. Daarbij werken ze allebei als leraar veel thuis terwijl ze kleine kinderen hebben rondlopen. We besloten lekkere taarten voor ze te bakken als bedankje en steuntje in de rug. Ze hadden het helemaal niet verwacht en waren super verrast. Het hele proces hebben we vastgelegd op TikTok.”

Artikel gaat verder onder video

Kleurfeestje

“Deze week moeten we een straat kleuren. In mijn straat wonen veel kinderen die we erbij willen halen. We gaan dan samen de straat versieren en maken er een leuk feestje van met elkaar. Een heel concreet plan staat er niet nog, maar dat gaan jullie wel voorbij zien komen.”

Wil jij net als Marit ook nog meedoen aan Prik Positief? Je kunt je hier nog aanmelden.

Lees meer

Volg ons