7 april 2021

BEAM’er Davina (22) vertelt op straat en insta over God: “Ik wil het licht van Jezus verspreiden”

Vroeger was geloven voor Davina (22) een ‘moetje’, maar nu vertelt ze over God op Instagram en op straat. “Mensen hebben het vooral in deze tijd nodig om te horen dat ze geliefd zijn en gezien worden.”

“Elke zondag ging ik met mijn ouders mee naar de kerk, zo hoorde het gewoon. Ik kreeg de Bijbelverhalen te horen en geloofde wel dat God bestond, maar hij voelde als een machtig iets dat heel ver weg was. Toen ik 14 was kwam daar verandering in. Ik wilde actief op zoek gaan naar antwoorden op mijn vragen: Waarom ga ik naar de kerk? Wie is God voor mij? Is het geloof meer dan alleen regeltjes? De meester van de zondagschool raadde me aan om Jezus beter te leren kennen door het Bijbelboek Johannes te lezen, dus daar begon ik mee.”

Ik zoek God

“Door de Bijbel verder te lezen, begon ik steeds meer te begrijpen van het christelijk geloof, maar waren nog niet al mijn vragen beantwoord. Op Google typte ik ‘ik zoek God’ in de zoekbalk en kwam bij een website die dingen heel duidelijk uitlegde. Ik begreep ineens dat een relatie met God ook mogelijk was en dat je hem als Vader mag zien. Hij is geen God die niet meer van je houdt wanneer je verkeerde dingen, maar een Herder die voor mij wil zorgen.”

Instagram inspiratie

“Mijn relatie met God werd steeds persoonlijker. Ik begon te zingen in de kerk en voelde me door muziek steeds meer verbonden met hem. Toen ik begon met werken tijdens het laatste jaar van mijn studie, werd het weer lastiger om tijd vrij te maken voor God. Ik werkte vijf dagen in de week en vond het moeilijk om eerder op te staan om Bijbel te lezen of te bidden. Daarom probeerde ik tijdens werktijd inspirerende teksten uit de Bijbel of van predikanten te lezen. Sommigen waren zo bemoedigend dat ik besloot ze te verzamelen op een Instagram-account om later terug te kunnen lezen. Het mooie is dat vrienden dat account ook volgen en me soms appen dat een quote hen echt bemoedigd heeft.”

Speak life

“Omdat ik via het internet op zoek was gegaan naar God kwam ik daar ook BEAM tegen. Niet alle onderwerpen in het christelijk geloof zijn even makkelijk, maar jullie leggen het duidelijk uit. Ik begon BEAM te volgen op Facebook en ging naar evenementen toe. Bij de BEAM Worshipnight ‘Speak Life’  werden mijn vriendinnen en ik geïnspireerd. Er werden daar briefjes uitgedeeld waar het volgende op stond:

Jij bent mooi

Jij bent bijzonder

Jij bent het waard

Jij bent geliefd

Spreading the light

De briefjes inspireerden ons om een Instagram-account te starten genaamd ‘Spreading the light’. Wij willen het licht van Jezus verspreiden en andere mensen bemoedigen zoals de kaartjes dat bij ons deden tijdens de BEAM Worshipnight. Met Pasen zijn we naar station Amsterdam Zuid gegaan om daar rozen en paaseitjes uit delen met daarop ook diezelfde tekst. Er was veel nieuwsgierigheid over ons motief om dit te doen en tegelijkertijd hadden mensen haast om hun trein te halen waardoor er geen hele lange gesprekken waren. Gelukkig hadden we de briefjes die ze mee konden nemen. Mensen hebben het vooral in deze tijd nodig om te horen dat ze geliefd zijn en gezien worden. Ook in deze hopeloze situatie mogen wij hoop vinden in God.”

De voorbereidingen voor 'Spreading the Light"

Eerder interviewden wij BEAM’er Shammah die Jezus laat zien door Instagram en TikTok. Lees hier zijn verhaal.

Lees meer

Volg ons