15 januari 2021

LUISTERTIP: Podcast over taboes in de christelijke muziek

In Holy Hits, dé muziekpodcast van christelijk Nederland, wordt gepraat over alle trends, releases en ontwikkelingen rondom muziek en zingeving. Radio 2-dj Martine ten Klooster zit in de studio met co-host Matthijn Buwalda en producer Bert Bos. In dit derde seizoen doorbreekt Holy Hits taboes en gooit het trio alles op tafel wat ook maar een beetje gevoelig ligt in de christelijke muziek: seks, geld, LHBT, politiek, taalgebruik en nog veel meer.

 

Bert Bos: "Een christen mag niet veel geld hebben en een christelijke artiest al helemaal niet, dat vinden sommige mensen." In deze aflevering wordt al grappend uitgezocht of worshipleider Michael W. Smith écht een privévliegtuig heeft en besproken of dat dan storend zou zijn.

Matthijn Buwalda: "Jezus zegt in de evangelieën dat de mammon een afgod is en daar wordt dan geld mee bedoeld. Daarom lijkt alles rondom geld opeens moeilijk."  

Vervolgens worden er stukjes van muzieknummers afgespeeld waar over geld wordt gesproken. Kortom: een informatieve, vermakelijke podcast met interessante thema's. Elke vrijdag een nieuwe aflevering!  

Luister hier de nieuwste aflevering over geld:

Lees meer

Volg ons