2 december 2020

Doe mee met de EO-#Kerstboomchallenge: miljoen bomen planten binnen paar maanden!

De EO heeft samen met Staatsbosbeheer en Stichting Boomfeestdag een campagne bedacht: ‘Nederland plant bomen’. Jij kunt bijdragen aan onder andere een schonere lucht, een fijnere leefomgeving en een groener Nederland. Hoe kun je dat doen? Door voor €7,50 een boom te kopen en te laten planten! Deze maand staat deze campagne in het teken van kerst.

Om bij te kunnen dragen aan een beter klimaat in Nederland, roept ‘Nederland plant bomen’ iedereen op. Ze willen in totaal minstens een miljoen bomen planten door Nederland heen. Afgelopen 18 november is het bomenplantseizoen begonnen. Deze zal 1 maart 2021 afgesloten worden op de Nationale Boomfeestdag.

#Kerstboomchallenge

Met kerst zetten we natuurlijk bijna allemaal een kerstboom in huis. ‘Nederland plant bomen’ roept ons op om naast het neerzetten en optuigen van onze boom, ook eentje te planten. Hoe dit in z’n werk gaat is als volgt:

  1.  Jij deelt een foto van jouw/een prachtige, versierde kerstboom op Instagram (Je kunt ook bovenstaand gifje gebruiken).
  2. Plaats deze tekst bij je foto:
    Kerstboom in huis = Bomen in Nederland
    Want met de #kerstboomchallenge draag ik bij aan 1 miljoen nieuwe bomen. Hoe? Door een foto van mijn kerstboom te delen en een boom te planten via @nederlandplantbomen. Ik nomineer @ @ en @ om hetzelfde te doen.
  3. En vergeet niet voor €7,50 een boom te planten via www.nederlandplantbomen.nl

Van 8 tot 13 maar 2021 is op NPO1 een korte serie tv-afleveringen te zien. Ook kun je via Instagram vlogs van boswachters, natuurfoto’s en persoonlijke verhalen vinden. Doe je mee?

Naast het zorgen voor de wereld is zorgen voor elkaar ook erg belangrijk. Ingeborg gaat de strijd aan tegen eenzaamheid en heeft een kaartenactie opgezet. Lees hier haar verhaal.

Lees meer

Volg ons