Kerst en Lied
2 november 2020

ACTIE: Schrijf een nieuwe versie van het kerstlied ‘Komt, verwondert u hier, mensen!’

Stille nacht, heilig nacht; De herdertjes lagen bij nachte; je kent het allemaal wel. Stokoude kerstliedjes die elk jaar weer terugkomen. ‘Leuk, maar dat kan beter!’, dacht ArkMission. ‘Wat nou als we die liedjes aanpassen naar nu?’

Dat kan door de kerst-actie ‘Een nieuwe tekst voor een oud lied’. Het idee van de actie is simpel: Geef het lied ‘Komt, verwondert u hier, mensen!’ een nieuwe tekst.

En die tekst mag jij schrijven. Je kan creatief aan de slag met een liedtekst uit 1645. Helemaal naar hoe jij het mooi vindt, met de kerstgedachte erin, maar begrijpelijk voor mensen van nu. Met de actie hoopt ArkMission, dat veel mensen voor het eerst of opnieuw geraakt worden door de boodschap van kerst: Jezus wordt geboren en is de brenger van hoop voor iedereen.

Rond 15 december wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende tekst wordt dan gecomponeerd door Jan Willem van Delft. Gospelzangeres Talitha Nawijn zal het inzingen. Zo wordt het samen opgenomen tot een nieuw nummer. Supervet!

Vorig jaar werd het lied ‘Nu zijt wellekome’ herschreven tot ‘Jezus is geboren’. Luister hieronder naar dit nummer:

Jezus is geboren - winnaar actie 'Een nieuwe tekst voor een oud lied'

Enthousiast geworden? Waar wacht je dan nog op? Check hier de actie-pagina van ArkMission!

Lees meer

Volg ons