Geloof en Jezus
8 oktober 2020

Sabastian is directe volgeling van Jezus: “Ik vind dat we de Bijbel moeten volgen en niet de religie”

In de docuserie De Outsiders gaat Tim de Besten op zoek naar mensen die kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. De vierde aflevering gaat over geloof. Sabastian is één van de mensen die in deze aflevering het woord krijgt. Hij ziet zichzelf als een hedendaagse discipel van Jezus.

Sabastian kreeg een visioen en gaf daarom zijn criminele bestaan op om in de voetsporen van Jezus te leven. “Bijna vier jaar geleden kreeg ik een droom over een man die ik niet kende. Ik was al die tijd al op zoek en ik dacht: die droom zegt iets. Ik keek naar boven en ik zag: dat is de levende God. Daarna zocht ik het op in de Bijbel en merkte dat God echt tegen mij sprak. Eerder was ik verdwaald, maar nu voel ik dat niet meer zo.”

Hij ziet zichzelf als directe volgeling van Jezus. Van de kerk en religieuze systemen moet hij niets weten. “Ik wil graag leven op de manier dat Jezus heeft geleefd. In de meeste kerken wordt er vaak niet geleefd volgens dat wat de Bijbel zegt. Ik vind dat we de Bijbel moeten volgen en niet de religie. De regels die de kerken hebben bedacht, komen niet uit de Bijbel.”

Niet iedereen die naar de kerk gaat, is het eens met die visie. “Ze zeggen dat ik niet zo mag leven, maar dat maakt me niks uit. Jezus zegt: ‘Als je bang bent wat de mensen over je zeggen, dan ben je me niet waard.’

“Ik vind het mooi om te leven zoals de apostelen ook hebben geleefd. Dat zie je tegenwoordig niet meer. Zonder geloof was ik niet gelukkig geworden”

Bekijk hieronder de aflevering van De Outsiders over het geloof van Sabastian.

Lees meer

Volg ons