5 oktober 2020

Ouderen bang voor tweede coronagolf: "Het wordt een hele eenzame winter"

Vier op de tien ouderen zijn bang voor de tweede golf coronabesmettingen, blijkt uit een peiling van ouderenbond ANBO. NOS maakte een video waar duidelijk wordt dat de angst voor opnieuw isolement groot is: "Als het zo doorgaat wordt het een eenzame winter."

WAT JIJ HIER TEGEN KUNT DOEN:

Samen met het Nationaal Ouderenfonds én jou komt BEAM deze week in actie om deze groep een steuntje in de rug te geven: we gaan zoveel mogelijk kaartjes voor deze ouderen verzamelen! Deze actie noemen we Code GRIJS. Hoe een eenmalig kaartje helpt tegen eenzaamheid? Volgens het Nationaal Ouderenfonds laat een kaartje aan de ouderen zien hoe betrokken de samenleving met ze is. De kaartjes worden uitgedeeld aan degenen die er het meest behoefte aan hebben, gebruikt bij activiteiten en als vrolijke versiering van de zorgcentra.

 

Lees meer

Volg ons