Teststraat in kerk
21 oktober 2020

Deze kerk opent haar deuren ... niet voor kerkgangers, maar voor de GGD

Middenin de discussie over de uitzonderingspositie van kerken in de coronacrisis, besluit een kerk in Twente haar deuren juist te openen. Niet om er een dienst te houden, maar voor het afnemen van coronatests, meldt Tubantia.

Geen Opwekkingslied of psalm op de beamer, maar de mededeling 'mondkapje verplicht' en 'zonder afspraak geen test'. De kerk in Bentelo (Overijssel) is omgebouwd tot teststraat. Want - zo legt een huisarts uit de regio uit - hoe meer testen er afgenomen kunnen worden, hoe sneller mensen de uitslag weten, hoe eerder ze netjes in quarantaine gaan. De kerk is erg blij iets te kunnen betekenen voor de gemeenschap. Wil je weten hoe zo'n kerk-teststraat eruit ziet? Bekijk dan de video van Tubantia.

Teststraat kerk

Lees meer

Volg ons