4 augustus 2020

Explosie beschadigt BEAM jongerencentrum in Beiroet

Beiroet, de hoofdstad van Libanon, werd dinsdag opgeschrikt door een gigantische explosie in de haven. Zeker honderd mensen zijn om het leven gekomen en er raakten duizenden mensen gewond. We hadden contact met Youth For Christ (YFC) over het jongerencentrum dat na de collecte op de EO-Jongerendag van 2016 is gebouwd in Beiroet. Ze vragen gebed voor de stad en stuurden beelden van het centrum.

Beelden van het jongerencentrum in Beiroet:

Op dit moment is er een enorme chaos in Beiroet. Nederland heeft, net als vele andere landen, besloten noodhulp te sturen. De schade aan het jongerencentrum wordt op dit moment bekeken. Wel is al bekend dat daar - in tegenstelling tot in andere delen van de stad - gelukkig geen slachtoffers zijn gevallen. Maher (werkt in Beiroet namens YFC) vertelt via een spraakbericht hoe het nu is in het Manara jongerencentrum:

Over het Manara jongerencentrum

Op de EO-Jongerendag van 2016 haalden jullie ruim 44 duizend euro op voor een jongerencentrum in Beiroet waar Syrische en Libanese jongeren samen leren leven. De laatste jaren zijn er ruim twee miljoen Syrische vluchtelingen in Libanon komen wonen. 'Geen probleem,' denk je misschien, maar de buurlanden hebben een hekel aan elkaar omdat ze in de jaren '80 tegen elkaar vochten in de Libanese Burgeroorlog. Het doel van Youth For Christ, EO Metterdaad en BEAM was om jongeren uit beide landen samen te laten leven. Samen naar school, rondhangen en naar de kerk gaan. Zo ontstaat er uiteindelijk een generatie vol liefde, in plaats van haat.

Wij bidden voor Beiroet, bid je mee? Lees hier meer informatie over de achtergrond van het jeugdcentrum en de collecte tijdens de EO-Jongerendag van 2016. Als er meer informatie is over het Manara jongerencentrum in Beiroet, houden we je op de hoogte.

Lees meer

Volg ons