27 augustus 2020

De moeder van Thomas (20) overlijdt na depressie: "Ze verweet zichzelf de dood van mijn broer"

Jeroen, de broer van Thomas (20), is nog maar 4 jaar als hij van de trap valt. Hij overleeft het niet. Zijn moeder ziet alles gebeuren. Ze komt in een depressie. Vanaf dan gaat het snel bergafwaarts. Thomas vertelt erover in het televisieprogramma Ik Mis Je: "Ze heeft zichzelf het ongeluk altijd verweten."

"Dat heeft veel pijn bij mijn moeder veroorzaakt’, vertelt Thomas (20). Zelf heeft hij het niet meegemaakt: hij werd pas 5 jaar later geboren en heeft zijn broer nooit gekend. Thuis werd er niet vaak over gepraat. Zijn moeder was altijd de positivo zelve, vertelt hij. ‘Ze was altijd behulpzaam, de stabiele factor in ons gezin. Je kon altijd op haar rekenen.’

Tot ze, jaren later, depressief werd. Vanaf toen ging het bergafwaarts en verdween die positieve persoon. ‘Ik zag haar in een paar weken veranderen in een vrouw die mentaal lijdt. Dat is verschrikkelijk om te zien.’

Lees het hele verhaal van Thomas bij onze collega's van Ik Mis Je

Thomas is te zien vanaf 16:40

Lees meer

Volg ons