20 juli 2020

Deze seculiere liedjes kunnen heel makkelijk christelijk gemaakt worden

Zou jij vaker christelijke muziek willen horen op de radio of tijdens het stappen? Wij ook! Gelukkig hebben we een oplossing. Met een beetje creativiteit hoef je maar één lettergreep of één woord van een populair liedje te vervangen en BAM, de hele betekenis van het liedje is totaal anders. Check de video hierboven en lees de uitleg hieronder.

1. Havana van Camila Cabello wordt Hosanna

Havana klinkt ons christenen natuurlijk wel heel bekend in de oren, het lijkt namelijk sprekend op Hosanna! Waar Havana in de versie van Camila verwijst naar haar geboorteland Cuba, betekent Hosanna 'schenk ons heil' en werd Jezus hiermee begroet toen hij op een ezel Jeruzalem binnen kwam. Veel mooier toch? 

2. Work van Rihanna en Drake wordt wor-ship

Waar het lied van Rihanna en Drake als explicit gelabeld wordt door Spotify, wat betekent dat er grof taalgebruik is, slaan wij een heel andere weg in. Geen work, maar worship. Wij christenen worden immers niet gered door onze werken, maar door het offer van Jezus. Let's worship!

3. Stay van Alessia Cara wordt pray

Waar Alessia Cara vooral drukt zingt over haar liefdesleven en hoe ze wil dat haar liefde bij haar blijft, hebben wij wel andere dingen om ons druk over te maken. Al het mooie begint op de knieën, dus het was een logische keuze om het woord stay te vervangen met pray. Vervolgens kan je het hele lied lang uitjubelen: ALL YOU GOT TO DO IS PRAY!! Heerlijk.

4. All about that bass van Meghan Trainor wordt All about that grace

Meghan Trainor schreef dit nummer om wat positiever te praten over mensen die een maatje meer hebben. Super tof. Toch hebben wij nog één ding waar we liever over praten: genade. Vandaar dat we nu zingen: I'm all about that grace in plaats van bass.

5. Blij dat je hier bent van Bløf wordt blij dat u Heer bent

Het was dé zomerhit van 2017. Een heerlijk nummer van de Zeeuwse band Bløf, maar toch vonden we dat het refrein nog wel wat beter kon. Uiteraard zijn we blij dat je hier bent, maar we zijn nog blijer dat U Heer bent. Vandaar dat het refrein nu luidt: Ik ben blij dat U Heer bent, blij dat U Heer bent.

6. Ze denkt dat ik niet bezig ben met haar wordt Ze denkt dat ik niet bezig ben met God

Gers Pardoel neemt ons met dit liedje mee op reis in zijn liefdesleven. Hij is bang dat het meisje waar hij verliefd op is niet door heeft dat hij in zijn hoofd veel met haar bezig is. Nou, dat kan wel zo zijn. Maar als goede christen zou het natuurlijk veel erger zijn als dit desbetreffende meisje denkt dat jij niet bezig bent met God en je geloof. Vandaar dat we de tekst hebben veranderd naar: Ze denkt dat ik niet bezig ben met God, maar Hij is heel mijn wereld. 

Do you wanna build a snowman uit Frozen wordt Do you wanna be a christian

Waar de vraag of iemand een sneeuwman wil bouwen in Nederland maar een paar keer per jaar relevant is, is de vraag of iemand al christen is ELKE DAG van levensbelang! Een logische keuze dus om snowman te veranderen in christian. Vervolgens was het natuurlijk geen probleem om come on, let's go and play ook nog even te veranderen in come on, let's go and pray. Schreeuw het van de daken!

We hopen dat we je totaal hebben geïnspireerd om deze liedjes voortaan anders te zingen. Heb jij nog leuke verchristelijkingen van bekende nummers? Laat het ons weten via Instagram (@EOBEAM) of WhatsApp (0683673700)

Lees meer

Volg ons