13 juli 2020

Franse voetballer Giroud: "Ik nodig al mijn vrienden uit voor een Alpha-cursus"

Voetballer Olivier Giroud (32) speelt bij Chelsea, werd in 2018 wereldkampioen met Frankrijk en lijkt niet te kunnen stoppen met praten over zijn geloof in God: "Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn droom kan leven. Elke keer als ik de Bijbel lees, wordt dit gevoel versterkt."

De voetballer spreekt zich al jaren uit over zijn geloof. Elke wedstrijd weer zien duizenden mensen de tattoo op zijn arm waar in het Latijn de eerste zin van Psalm 23 staat geschreven: 'Dominus regit me et nihil mihi deerit', oftwel: De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.

Hij vertelde aan de Britse krant The Sun dat hij zich verbonden heeft aan de St. Barnabas kerk in Kensington. Giroud: "Ik groeide op met een moeder die me elke zondag meenam naar de kerk. Ik bestudeer nu graag de Bijbel en wil meer weten over het leven van Jezus Christus."

Online Alpha-Cursus met vrienden

In een videoboodschap aan Nicky Gumbel, oprichter van de Alpha-cursus, vertelt Giroud enthousiast over een online Alpha-Cursus met zijn vrienden die hij heeft geleid:

Ook de Nederlandse international Memphis Depay steekt zijn geloof in God niet onder stoelen of banken. Klik hier om te lezen hoe hij christen is en dit uitdraagt.

Beeld: ANP

Lees meer

Volg ons