15 juni 2020

GEDICHT: Ik heb mijn naasten lief, maar kom niet aan Zwarte Piet

Tijdens Sinterklaas 2019 deelden we een video op de Facebookpagina van de Evangelische Omroep waarin Rivelino vertelt hoe Zwarte Piet hem kwetst en dat hij niet snapt waarom christenen dit niet willen veranderen. Op de EO-facebook kwamen echt tientallen verschrikkelijke reacties binnen: 'Ga lekker terug naar je eigen land', 'Zielig figuur'. Daarover schreef ik (Bas) een gedichtje voor Dit is de Zondag op NPO Radio 1.

Gedicht:

kom binnen
neem plaats
wees welkom
in deze dienst
voor God is
iedereen gelijk
wij zijn allemaal
je vriend

ik wil voor je bidden
geld doneren
aan jouw goede doel
kan je nergens zitten?
dan geef ik je zelfs
mijn stoel

Jezus is mijn voorbeeld
ik heb mijn naasten lief
maar kom gewoon niet
aan het uiterlijk
van Zwarte Piet

Video op EO-facebook

Luister hier Dit is de Zondag over racisme in de kerk terug! Komt racisme ook voor in de kerk? Welke bijbelteksten zijn gebruikt om racisme te veroordelen maar ook om het te verdedigen?

Lees meer

Volg ons