23 juni 2020

Dit doet BEAM met het geld van BEAM-leden

Deze week is het Missie BEAM: we voeren actie om samen met jou zoveel mogelijk nieuwe BEAM-leden te werven. Misschien ben jij allang BEAM-lid of twijfel je nog. Lees dan vooral dit artikel waar we beknopt samenvatten welke mooie dingen we allemaal kunnen doen door onze leden, waar we heel trots op zijn.

BEAM inspireert

Op onze website en via onze socials vertellen wij verhalen van jonge christenen. Er is ruimte voor getuigenissen en toffe gebeurtenissen, maar ook voor pijn, twijfel en onbegrip. Iedereen is welkom met zijn of haar verhaal en we hopen dat jongeren wanneer ze deze verhalen lezen, weten dat ze niet alleen zijn. Dit artikel van Rico is een voorbeeld van zo'n inspirerend verhaal:

Rico: "Mijn vrienden vragen zich af of ik een heilige boy geworden ben"

BEAM maakt verschil

Een aantal keer per jaar gaat BEAM met haar volgers op de bres voor een goed doel. In november hebben we ruim 12.000 euro opgehaald voor meiden in Tanzania die geen maandverband hebben. Tijdens de coronacrisis ontstond Code Rood: een actieweek waar we geld ophaalden voor mensen die werken in de prostitutie en door de coronamaatregelen geen inkomsten en onderdak meer hadden. De actie was een doorslaand succes:

BEAM onderzoekt

BEAM bereikt een grote, specifieke doelgroep waardoor het erg interessant is om hier regelmatig onderzoek te doen naar uiteenlopende onderwerpen. Hoe wordt er gedacht over seks (voor het huwelijk)? Wat vinden we van de Bijbel? Hoe gelukkig zijn we? Elk jaar doen we meerdere grote onderzoeken waar in kerken en jeugdgroepen dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Eén van die onderzoeken is er eentje in samenwerking met Alpha Youth over geloofstwijfel. Bekijk de resultaten hier: 

BEAM viert

Bij BEAM vieren we regelmatig ons geloof en ons leven zodat jongeren zien dat ze niet alleen zijn. Het grootste feestje van het jaar is uiteraard de EO-Jongerendag, kijk maar: 

BEAM verbindt

Waar de EO-Jongerendag een massaal event is waar je feest viert en merkt dat je niet alleen in je geloof staat, hebben we ook kleinschaligere evementen en projecten waar je andere jonge christenen beter kunt leren kennen. Zo hadden we vorig jaar een mysterie event waar de deelnemers op de avond zelf pas ontdekten wat we gingen doen (lasergamen in het EO-gebouw), sloten we het kalenderjaar af met een heerlijke BEAM worshipnight en zongen we tijdens de BEAM Truiendag met 100 jongeren twee christelijke nummers op Utrecht Centraal. Ook horen we van veel jongeren terug dat ze via onze livestreams nieuwe vrienden hebben gemaakt en nu bijvoorbeeld in appgroepen zitten waar ze elke dag redenen tot dankbaarheid naar elkaar sturen.

BEAM kerkt

De kerken mochten geen fysieke diensten meer houden door de maatregelen rondom corona, maar hier wilden wij als BEAM het niet bij laten! We moesten snel schakelen, maar drie dagen later was de eerste BEAM Kerkdienst op YouTube te bewonderen. Deze werd zo goed bekeken dat we de vijftien daaropvolgende weken elke zondag een kerkdienst konden uitzenden live op YouTube én live op NPO 2.  

BEAM prikkelt

Naast grappige video's op ons YouTube-kanaal zoals de BEAM Tipt serie, snijden we ook serieuzere onderwerpen aan in bijvoorbeeld onze Denkstof serie. Joram denkt hier met theoloog Reinier Sonneveld na over de hemel, de hel, het doel van het leven, de Bijbel en natuurlijk: seks.

BEAM groeit

BEAM kan bovenstaande dingen doen door haar leden. Ruim 35.000 jongeren zijn BEAM-lid en steunen ons met 15 euro per jaar, dat is fantastisch! Tegelijkertijd geloven we dat er nog veel meer christelijke jongeren zijn die goed bij onze BEAM-familie passen, want er is altijd ruimte voor meer. Elk BEAM-lid krijgt toegang tot onze evenementen, krijgt vier keer per jaar het BEAM Magazine op de deurmat en kan BEAM Wear kopen, zoals onze populaire BEAM Trui voor maar tien euro. Twijfel dus niet langer en wordt lid! Klik hier en meld je aan.

Lees meer

Volg ons