24 juni 2020

NIEUWS: De EO neemt afscheid van The Passion

Na 10 mooie edities neemt de EO afscheid van The Passion. De omroep wil ruimte maken voor vernieuwing en daar hoort opnieuw nadenken over The Passion bij. De EO heeft producent Mediawater, KRO-NCRV en de andere partners laten weten dat zij afziet van verdere coproductie in The Passion.

Arjan Lock, directeur EO: “We zijn met The Passion begonnen om de betekenis van Pasen onder de aandacht te brengen. Ieder jaar houden we onze deelname aan The Passion opnieuw tegen het licht: is de productie in haar huidige vorm en werkwijze de beste manier om mensen te blijven inspireren en te raken met het Paasverhaal over Jezus’ lijden en opstanding? Tot op heden was het antwoord op deze vraag ‘ja’. Maar we denken dat de tijd is aangebroken voor een nieuwe, innovatieve wending. Het was geen gemakkelijke beslissing. Hetzelfde lef dat nodig was om met The Passion te starten, hebben we nu ook ingezet om een van onze dierbare programma’s op het hoogtepunt los te laten. Maar alleen hierdoor creëren we ruimte voor iets nieuws. We kijken nieuwsgierig vooruit naar wat deze stap ons gaat brengen. Wij bedanken alle betrokken partijen voor de betekenisvolle samenwerking.”

The Passion gaat door met andere partners

Jacco Doornbos, producent van Mediawater: “Wij zijn de EO dankbaar voor de belangrijke rol die de omroep in de afgelopen tien jaar heeft vervuld. Wij zien er naar uit om met andere partners ook in 2021 een impactvolle en actuele Passion te maken.”

Geef Mij Nu Je Angst - The Passion 2020

Lees meer

Volg ons