9 april 2020

GAWVI schudt christelijke muziekwereld door elkaar met nieuwe album 'Heathen'

GAWVI (Gabriel Alberto Azucena) is een Amerikaanse rapper en producer die met de muziek die hij vandaag publiceert flink herrie wil maken in het christelijke muziekwereldje. Met zijn album Heathen (heiden) en de bijbehorende documentaire maakt hij een duidelijk punt: “Ik hoef mezelf aan niemand te bewijzen. Ik ben door God gemaakt en ik maak muziek die bij mij past.” GAWVI vertelt via zijn muziek en docu over zijn reis die hem tot hier heeft geleid.

“Ik hoor weleens van christelijke radiostations dat ze mijn muziek ‘risicovol’ vinden om te draaien. Ik vind dat nergens op slaan. Als je een christelijk radiostation bent, moet je je proberen te verbinden met allerlei verschillende christenen. Ik ben latino en geloof mij, latino’s luisteren niet veel naar country-muziek of worship-muziek. Toch wordt dit aan de lopende band gedraaid. Als mijn nieuwe album niet op de radio wordt gedraaid, heb ik daar vrede mee, want ik heb mezelf écht laten zien met mijn nieuwe muziek. Sommige christelijk muzikanten zijn bang om zichzelf muzikaal echt te laten zien. Ze zijn bang om het stempel van ‘heiden’ te krijgen.”

Heiden betekent niet wat je denkt

“Het woord heiden komt uit het Grieks, maar betekent niet wat we denken." Dj Martine ten Klooster maakt wekelijks de radioshow Holy Hits en geeft meer context rondom deze uitspraak van GAWVI:

GAWVI gaat in zijn documentaire ook het gesprek aan met zijn moeder, die hem altijd heeft gesteund in zijn keuze om de onzekere muziekwereld in te gaan. Tijdens hun gesprek draait zijn moeder zich naar de camera en speekt de kijkers rechtstreeks toe: “Ik vind het belangrijk dat jij jezelf bent. Er is niemand in de wereld zoals jij. Volg je pad, we hebben iemand zoals jij nodig!”

Tijd om muziek te maken

GAWVI: “Ik ben klaar met mezelf excuseren en uitleggen. Ik ben geen zonde, ik ben geen heiden. Ik ben door God gemaakt en het is tijd om muziek te maken."

Meer verhalen van christelijke artiesten? Volg de podcast van Holy Hits:

Lees meer

Volg ons