9 maart 2020

GEDICHT: Waarom strijd ik zo met twijfels?

Uit onderzoek blijft dat 80% van de jongeren twijfelt aan zijn of haar geloof. Ik vraag mezelf dan af: waarom zijn wij niet gemaakt als perfecte Godsvolgers? Heel simpel: omdat dan geloof verdwijnt. Want wat stelt geloof nog voor, als ik geprogrammeerd ben om voor altijd voor God te kiezen? Wat is de waarde van de keus voor Hem, als dat al in mijn natuur zit ingebakken? Het wonderschone aan geloven is dat we – ondanks alle verleidingen en duizenden vragen – elke dag opnieuw mogen besluiten om voor God te kiezen.

ik bid
ik zing
ik geef
en vergeef

ik ken alle normen
ik ken alle waarden
ik weet dat wraak
verliest van genade

ik ben christen
iets wat ik weet
maar niet altijd
voluit beleef

ik lees elke dag
de Bijbel
maar waarom
zit ik dan nog zo
te strijden
met al die constante
twijfels?

lieve God,
ik ben hier nu
maar waar bent U?

PS: Meer lezen over geloofstwijfels? Kijk hier naar het onderzoek.

Lees meer

Volg ons