2 december 2019

AANRADER: Adventskalender voor goede daden

De Amerikaanse kerkgemeenschap Come Unto Christ heeft een adventskalender ontworpen: niet met chocola of cadeautjes, maar met opdrachten om elke dag iets positiefs voor een ander te doen. De adventskalender is onderdeel van het initiatief #LightTheWorld en is bedoeld om christenen te inspireren te zijn zoals Jezus.

Natuurlijk zijn niet alle opdrachten heel praktisch: bloed doneren kun je bijvoorbeeld niet eventjes out of the blue gaan doen. De kalender kun je zien als een manier om stil te staan bij de kracht van positiviteit en de waarde van naastenliefde. Zeker in commerciële kersttijden is het mooi om bewust te zijn van waar het écht omdraait: de geboorte van Jezus.

Ben je benieuwd naar de kalender? Je kunt hem hier downloaden!

Estefania bedacht ook christelijke opdrachten voor zichzelf, maar ging hierdoor juist twijfelen aan haar geloof. Lees hier waarom!

Lees meer

Volg ons