1 november 2019

Stijn (18) is klimaatstaker: "Ik wil mensen laten zien hoe belangrijk dit is"

Het klimaat, voor jongeren een ontzettend belangrijk onderwerp. Zo ook voor de 18-jarige Stijn, die niet alleen zelf mee doet aan klimaat-stakingen, maar ook de organisatie Youth for Climate oprichtte. In de Tussenuur podcast van 3FM vertelt Stijn over zijn ervaringen.

Na het zien van de klimaat-stakingen in België was Stijn overtuigt, dit moest hij ook doen. "Deze stakingen laten zien dat veel mensen het klimaat erg belangrijk vinden en een goed klimaatbeleid willen". Stijns interesse voor het klimaat groeide, en uiteindelijk besloot hij met schoolgenoten de organisatie Youth for Climate op te richten. 

Al snel begon het balletje te rollen en inmiddels is de organisatie flink gegroeid en hebben ze zo'n 17.000 volgers op Instagram. Na een indrukwekkende staking van een paar weken geleden, werd Stijn door Mark Rutte uitgenodigd in het Torentje en mocht hij ook bij DWDD zijn verhaal doen. 

Ook Stijns persoonlijke bewustwording is met de tijd gegroeid. "Ik eet bijna geen vlees en alleen van de slager, dat is 'schoon vlees'. Ik koop bijna geen kleding en ga veel met het fiets en het OV." Toch moeten mensen zelf beslissen wat ze wel en niet laten voor het milieu, vindt Stijn, verbieden heeft volgens hem weinig zin.

Lees hier meer!

Het nieuwste BEAM-magazine gaat over het milieu! Vraag hier een proefexemplaar aan.

Lees meer

Volg ons