Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
Champing is kamperen in een kerk
19 augustus 2019

DIT WIL JE: kamperen in een kerk

Vergeet gedoe met haringen, scheerlijnen en luifels: je kunt namelijk ook gewoon kamperen in een klassieke kerk! In Engeland vonden ze het zonde dat er zoveel afgelegen kerkjes leegstonden en dus besloten ze er wat op te verzinnen. Church + camping = champing!

De Britse organisatie Churches Conservation Trust bedacht het concept. Met champing slaan ze twee vliegen in een klap: afgelegen kerkjes worden weer in hun onderhoud voorzien én jij hebt een originele verblijfplaats tijdens je kampeervakantie in Engeland! De eerste kampeerkerk werd al in 2014 geopend en inmiddels zijn daar 18 kerkjes bijgekomen.

Zo ziet champing er uit (VET!)

Meer info over deelnemende kerken? Check deze website!

Lees meer

Volg ons