Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
maaltijdsalades
4 juli 2019

Maaltijdsalades zijn voor lonely mensen

In de zomer loop ik iedere dag naar hetzelfde schap, waarna ik één van de voorverpakte voedselpakketten (geitenkaas, zalm of garnalen) pak en regelrecht richting kassa afsteven. Soms doe ik mal en maak ik een omweg langs de Ben & Jerry’s-ijskast. Maar vaak leg ik alleen een maaltijdsalade op de band. Te vergelijken met een 14-jarige die één enkel blikje energydrank koopt.

Begrijp me niet verkeerd. Ik houd van koken. Maar wel alleen als het voor anderen is. Koken voor mezelf vind ik – vooral na een werkdag – te veel moeite. Daarvoor hebben ze de maaltijdsalade uitgevonden. Juiste portie, voorgesneden en direct te verorberen. Pure perfectie voor de maag.

In de zomermaanden eet ik dus bijna iedere dag zo’n bak, want dan zijn mijn tafelgenootjes op vakantie of thuis-thuis. Ook vandaag stond ik mijn favoriet (geitenkaas!) gedachteloos af te rekenen. Blijkbaar voor de zoveelste keer deze maand bij dezelfde caissière, want plots klonk haar stem vol medelijden:

“Je mag best een keer bij mij mee-eten. Kan ik je gelijk leren koken..."

Lees meer

Volg ons