19 juni 2019

Waarom heeft God de mug gemaakt?

Iedereen heeft het zich weleens afgevraagd: Waarom bestaat dit irritante schepsel? De mug verstoort je vakantierust door nachtelijk gezoem, geeft jeukende rode schijven op je bikini-lichaam en laat je machteloos achter met klamboes en naar rotte citroen riekende zalfjes. Ook theoloog Alain Verheij vraagt het zich af en schreef er een artikel over bij onze collega's van Visie.

Alain: "Op Twitter krijg ik verschillende antwoorden. Een dominee suggereert dat de mug er is om ons mensen nederig te houden. Een volgster denkt dat de mug tijdens de zondvloed had moeten uitsterven, maar stiekem meeliftte achter Noachs oor. Bioloog René Fransen antwoordt ons dat er wel enig nut in de mug zit, omdat die mug door zoveel andere dieren kan worden opgegeten. ‘Van vogels via kikkers tot vissen, ze lusten allemaal wel een mugje.’

Hoe langer ik nadenk waarom muggen nu toch bestaan, hoe zekerder ik ervan word.." 

Lees meer

Volg ons