Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
beam stage vacature
14 oktober 2019

Stage lopen bij BEAM: dat kan vanaf februari 2020!

“Hoe is dat nou, die stage bij BEAM?” Die vraag krijgen onze huidige stagiaires vaak gesteld. Vanaf februari 2020 heeft BEAM weer plek voor nieuwe stagiairs. JE MAAKT DAN OOK DE EO-JONGERENDAG VAN ACHTER DE SCHERMEN MEE. Ben jij geïnteresseerd, maar wil jij ook weten hoe die stage nou is? Oud-stagiair Iris vertelt je onder de vacatures haar ervaring over de schrijfstage!

SCHRIJVEN

Schrijven, brainstorms, nieuwe rubrieken, social media, verhalen vertellen en doelgroepgericht denken. Wil en kan jij dit?

GRAFISCH

Headers, thumbnails, Instagram feed on fleek, illustreren en foto's editen. Klinkt dit voor jou als een feest? Klik dan door naar onze vacature.

PRODUCTIE

Kan jij ervoor zorgen dat een draaidag of evenement tip top geregeld is? Dan is deze vacature voor jou!

VIDEO

Monteren, draaien, scripts uitwerken en brainstormen zijn dingen die jij graag doet? Dan is deze vacature perfect voor jou!

Even voorstellen

Hoi, ik ben Iris! Ik ben twintig jaar en ik studeer Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ik zit nu in het derde jaar van mijn opleiding, wat betekent dat ik een halfjaar stage mag lopen. Dat deed ik bij BEAM, als redactiestagiaire. 

Mijn taak bij BEAM was om stukjes te schrijven, voor de site en voor het magazine. Daaronder vallen interviews, columns, nieuwtjes, stukken over het geloof… eigenlijk alle verschillende soorten content die je op de site voorbij ziet komen.

Waarom BEAM?

Kort samengevat was mijn reden om stage te lopen bij BEAM dat ik wilde leren in een totaal nieuwe omgeving, door een totaal andere manier van werken dan ik gewend ben. 

In mijn klas ben ik de enige christen. Daar heb ik veel van geleerd, maar het leek me ook interessant om stage te lopen in een totaal andere omgeving. De stukken die ik voor BEAM schrijf zijn totaal anders dan de stukken die ik voor mijn opleiding schrijf. Op mijn opleiding ben ik veel meer gericht op kunst en fictie. Ik wilde door bij BEAM te werken mijn geloof meer betrekken in mijn schrijven, omdat ik dat voor mijn opleiding bijna nooit deed.

Wat vind ik fijn?

Laat ik dan maar meteen doorgaan over de structuur. De hele week door is er veel te doen, maar het wordt niet saai. De opdrachten zijn gevarieerd, en zo nu en dan word je even uit je werk gehaald om bijvoorbeeld iets voor de Insta stories te filmen. Door die variatie is het voor mij makkelijk om de hele dag door lekker te werken. 

Nog iets dat ik prettig vind, is de mogelijkheid om zelf creatief te zijn. Er wordt bij BEAM van je gevraagd om zelf ideeën voor de site te bedenken. De tofste ideeën mag je zelf ook uitvoeren. Ook sta je heel erg in contact met je lezers via social media. Het lezen van hun reacties op je eigen stukken is ontzettend leuk. 

Is het dan niet druk? Ja, zeker. Als je niet van schrijven houdt, is een stage als deze ook erg zwaar. Het is af en toe ook moeilijk om creatief te zijn, je kan niet altijd de beste ideeën verzinnen. Soms loopt je hoofd gewoon even vast, dat overkomt volgens mij iedereen die creatief werk doet wel. Maar als je van schrijven houdt, mag je de hele dag druk zijn met iets dat je tof vindt, in een leuk team. Dat maakt die drukte voor mij een stuk draagbaarder!

Opleiding in combi met stage

Om eerlijk te zijn, op mijn opleiding vond ik interviewen één van de saaiste dingen om te doen. Ik ben nog steeds niet van plan om later fulltime interviewer te worden, maar mijn perspectief is wel wat veranderd. Een paar van mijn favoriete stukken die ik geschreven heb zijn interviews. Ik heb een aantal mensen geïnterviewd waardoor ik geïnspireerd raakte, of waarvan ik iets geleerd heb. Over die interviews werd ik echt enthousiast. 

Eén van de tofste dagen bij BEAM was Valentijnsdag. Die avond hebben we een spelletjesavond georganiseerd voor singles. Dat was voor mij ook een hectische avond, omdat ik tien aanwezige BEAM’ers moest interviewen! Als je zoals ik een beetje verlegen/ongemakkelijk bent, is dat soms nog even lastig. Maar toen het uiteindelijk gelukt was, kon ik daar de rest van de avond ook blij om zijn. Volgende maand is er nog een tof evenement; de EO-Jongerendag! Daar heb ik heel veel zin in, en ik ben vooral ook heel benieuwd…

Lijkt stage lopen bij BEAM jou supertof? Bekijk hier de vacatures!

BEELD: Willem-Jan de Bruin

Lees meer

Volg ons