28 maart 2019

Ondergedoken familie uit de Bethelkerk mag blijven

De Armeense familie Tamrazyan die honderd dagen ondergedoken zat in de Bethelkerk mag officieel in Nederland blijven. Dat werd dinsdag bekend gemaakt door de koepel van Protestantse Kerken in Den Haag. 

Het gezin is al negen jaar in Nederland. De drie kinderen zijn intussen 15, 19 en 21 jaar oud. De oudste dochter Hayarpi was een van de gezichten voor een beter asielbeleid voor jongeren die langer dan vijf jaar in Nederland zijn. 

Via Twitter liet zij weten dat ze eindelijk een verblijfsvergunning hebben gekregen. Ook bedankt ze iedereen voor de steun, gebeden en kaarsjes.

Inmiddels zijn er meerdere gezinnen die met de nieuwe regels een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Wil je het hele artikel lezen? Dat kan HIER bij de Volkskrant.

Lees meer

Volg ons