26 maart 2019

3 tips om mooier te worden!

Herken je dit: je zit urenlang op je kamer selfies te maken, en uiteindelijk is er maar één foto leuk genoeg. Dan zet je die op insta, en dan krijgt-ie superweinig likes… The struggle is real. Maak je geen zorgen, met deze tips word jij direct mooier!

Tip 1: Draag make-up!

Als jij iets aan je uiterlijk wil veranderen, is make-up iets dat je supersnel kan doen, met directe resultaten! Dus, dames en heren: verstop je imperfecties, krul je wimpers, en geef die wangen een kleurtje! 

mooi

Tip 2: Het juiste filter

Make-up is een soort filter voor in het echte leven, maar op Instagram kan daar natuurlijk nog een extra filter bovenop! Als je het écht goed wil doen download je natuurlijk nog een extra app met filters, en andere snelle manieren om je foto’s te bewerken.

mooi

Tip 3: ...Grapje.

Dit is natuurlijk allemaal ontzettende onzin. Als jij graag make-up draagt en filters gebruikt: hartstikke leuk, ga je gang! Maar laat je nooit wijsmaken dat je die dingen nodig hebt om mooi te zijn. Jij bent goed zoals je bent, want je bent precies zoals God jou bedoeld heeft!

Misschien had je zodra je de titel van dit artikel zag al door dat dit een grap was. Het zou ook kunnen dat je op dit artikel geklikt hebt omdat je je niet goed voelt over jezelf, en op zoek bent naar echte “tips” om je uiterlijk te veranderen. Als je met je zelfbeeld in de knoop zit, kan dat heel heftig zijn. In dat geval wil ik jou graag een paar échte tips meegeven.

- Maak een lijstje

Dit klinkt misschien heel cliché. Positieve gedachten over jezelf denken wordt heel vaak aangeraden, maar dat komt omdat het ook echt iets goeds is! Natuurlijk kan je de manier waarop je over jezelf denkt niet van de ene op de andere dag veranderen, dat is iets dat je langzaamaan moet leren. Iets dat je daarbij kan helpen is een lijstje maken met de dingen die leuk zijn aan jou. Vraag ook aan je vrienden en familie wat zij tof vinden aan jou, daar komen soms hele verrassende antwoorden uit! Lees het lijstje terug als je een herinnering nodig hebt aan hoe tof jij bent! Als je nog meer wil oefenen in positief denken, kan je ook een lijstje maken met dingen waar je dankbaar voor bent.

- Onthoud hoe God jou ziet

Jij bent Gods geliefde kind! Ga op zoek naar Bijbelteksten die daarbij passen, en markeer ze in je Bijbel. Een beginnetje: kijk eens naar Psalm 139:14, Jesaja 43:4, en Lucas 12:6!

- Bevriend jezelf

Net als alle andere mensen verdien jij vriendschap en liefde, van mensen om je heen maar ook van jezelf! Wees lief voor jezelf als je in de put zit! Als je een onzekere gedachte hebt, stel jezelf dan de volgende vraag: ‘Als een vriend/vriendin van mij dit over zichzelf zou zeggen, wat zou ik dan tegen hem/haar zeggen?’

- Praat erover

Voor sommigen van jullie zullen de tips hierboven al wat helpen, maar ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die denken: ‘makkelijker gezegd dan gedaan.’ Sommige dingen kan je niet zomaar in je eentje oplossen, en dat hoeft ook niet! Praat met je vrienden, je ouders, je opa en oma, je buurvrouw, je postbode, je kat, je leraar… Het maakt niet uit met wie je praat, het belangrijkste is dat je diegene vertrouwt. Het kan ook zijn dat je professionele hulp wil, vraag daar dan vooral om! Als je praten nog een beetje eng vindt, kan je ook altijd anoniem chatten op Chris.nl

Heel veel sterkte en liefs van BEAM!

mooi

Lees hier nog meer tips om je zelfvertrouwen een boost te geven!

Lees meer

Volg ons