BEAM AAN tijdens veertigdagentijd
31 maart 2019

22x inspiratie tijdens de veertigdagentijd

Tijdens de veertigdagentijd sturen wij elke dag een appje om jou te inspireren, bemoedigen of uit te dagen. Al meer dan 3.600 mensen hebben zich aangemeld! Zij ontvingen de afgelopen tijd – elke ochtend - deze appjes. Hoe vet is het om elkaar zo de veertigdagentijd door te helpen?!

Wil je deze appjes ook ontvangen? Meld je dan hier aan.

Zondag 31 maart

Vandaag snoepen, Netflixen en relaxen we erop los: zondag is namelijk geen vast-dag! Maar hoe gaat het al die andere dagen? Anouk, Daniël en Marlieke bespreken hoe ze God ervaren; tussen alle chaos door. Hier beluister je de podcast!

Dag 22 - zaterdag 30 maart

Vandaag is het EARTH HOUR! Doe jij vanavond ook tussen 20.30 en 21.30 uur de lichten uit? Om jezelf in de tussentijd te vermaken, hier een supervet – en toepasselijk – lied van Hillsong Young & Free: http://bit.ly/BrighterHYF 

You shine brighter 
Than any star in the sky 
Your light shining 
Through the dark of the night 
Jesus forever 
I find all that I am 
In Your love, love, love

Dag 21 - vrijdag 29 maart

Random fact: jonge palmbomen worden bedolven onder een steen of vastgebonden in een zak, zodat ze eerst de diepte in groeien in plaats van omhoog. Hierdoor ontwikkelen ze supersterke wortels en kunnen ze later – als ze groot zijn - de sterkste storm weerstaan. Laat dit voorbeeld je troosten als je door een donkere dag of tijd gaat. Juist de tegenslagen van het leven kunnen je geloof in God sterker maken! (En vergeet daarna niet van de kokosnoten te genieten!) 

Dag 20 - donderdag 28 maart

Het lijkt ons vet om samen te bidden. Bidden voor Gods aanwezigheid. Bid maar na:

Dag 19 - woensdag 27 maart

Stop voor 1 minuut

Take a break! Daag jezelf vandaag uit om een minuut niets te doen. Telefoon weg, laptop dicht, muziek uit. Wat voel je? Stuur deze challenge door naar anderen van wie jij denkt dat ze ook een pauze kunnen gebruiken. Laat ons weten wat het je oplevert!

Dag 18 - dinsdag 26 maart

Goedemorgen! Lekker geslapen? Of juist helemaal niet? We hebben allemaal weleens een moeizame nacht. Door stress, piekeren of angst lukt het niet om in slaap te vallen. Superirritant! Komende nacht hoef je in elk geval niet te woelen in je bed. Check het appje dat je vanavond van ons krijgt: ideaal om mee in slaap te vallen! Maar nu eerst een nieuwe dag. God gaat met je mee!

Zoals beloofd: een appje voor het slapen! Lees Psalm 127. Daarin staat: ‘Hij geeft het zijn lieveling in de slaap.’ Bij Hem ben je veilig, ook ’s nachts. Hij werkt door je heen, ook ’s nachts. Jezus wist dat als geen ander toen Hij tijdens een wild boottochtje in slaap viel. Durf jij vanavond op diezelfde manier je zorgen aan God toe te vertrouwen? Sweet dreams! ????

Dag 17 - maandag 25 maart

“There’s a crack in everything. That’s how the light gets in.” - Leonard Cohen 
 
Breaklights: je breekt ze, hoort ze kraken en schudt ze goed door elkaar. Niet om kapot te maken, maar om ruimte te creëren voor iets nieuws. Om te stralen!  
Lijkt het soms alsof het leven jou door elkaar schudt? Zoek dan naar de plek waar de lichtstralen doorbreken. Er groeit iets moois, dwars door de pijn heen <3  

Zondag 24 maart

Podcast nummer 4 alweer! Benieuwd wat frikadelbroodjes, het klooster en Jorams digitale dagboek met elkaar te maken hebben? Joram, Henk-Jan en Maarten praten je bij! Luisteren maarrrr: http://bit.ly/BEAMpodcast4

Dag 16 - zaterdag 23 maart

Tienduizend euro of nooit meer liefde? Dat is het dilemma waarmee Tiemen Westerduin - spreker op de EO-Jongerendag 2016 - je confronteert. Kijk zijn prachtige preek terug (en we zijn benieuwd naar jouw antwoord): https://youtu.be/A8pc5GXqObs 

Dag 15 - vrijdag 22 maart

We leven in genade en die genade is ons gratis gegeven. Hoe mooi is het om dat iedere dag weer te beseffen. Daarom heb je hier gratis Bijbelse wallpapers om je mobiel te pimpen! https://we.tl/t-5O8rHfEgMs 

Dag 14 - donderdag 21 maart

Jezus breekt het brood en deelt het uit. Brood waarvoor hij bidt in het Onze Vader. Eet vandaag eens met extra aandacht. Hoe smaakt het? En bedenk je wat het betekent dat je elke dag opnieuw te eten hebt. Soms zelfs zonder er iets voor te doen. Thanks mam! En oh ja, thanks hemelse Vader. 

Dag 13 - woensdag 20 maart

Deze Bijbeltekst vonden we perfect passen bij de opdracht van maandag (en iedere dag eigenlijk). Liefde voor Het Licht!

Matteus 5:16

Dag 12 - dinsdag 19 maart

Heee, we hebben een vraag voor je: wat verwacht je van vandaag? Wat wil je minimaal doen? 5 minuten stille tijd, iemand de liefde verklaren, de waarheid vertellen? Geen excuses of uitstelgedrag meer, vandaag is de dag: neem jezelf iets voor en doe het. Succes!

Wow! Veel reacties gekregen. Lekker bezig! Lukt het een beetje? Succes!

Dag 11 - maandag 18 maart

Goedemorgen! Houd je het nog vol? Hier heb je wat tips van Joram om vaker stille tijd te houden en de 40-dagentijd niet te vergeten: https://youtu.be/rYpetOFd7xQ
GOOD LUCK!

Zondag 17 maart

Ennn daar ie 'ie weer: de BEAM 40-dagen podcast! Dit keer blikt Marlieke terug op afgelopen week: hoe ging het bij jullie? En houdt de redactie het nog een beetje vol? Luister 'm hier: bit.ly/BEAMpodcast3
GENIET VAN JE ZONDAG!

Dag 10 - zaterdag 16 maart

Een vriend(in) helpen met haar huiswerk, koken voor je ouders (in plaats van andersom), bij je oma op bezoek, je kamer opruimen (omdat je moeder het al 40 keer gevraagd heeft) of een appje sturen naar iemand die een leuk berichtje kan gebruiken. Kies maar! Vandaag staat in het teken van de ander: jij kan áltijd iets voor iemand doen! ❤ 

Dag 9 - vrijdag 15 maart

Heb jij iemand in je omgeving die het zwaar heeft en wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Tag diegene onder deze post op Insta (bit.ly/beamspreadthelove) en laat weten dat hij of zij AWESOME is. Heb een mooie dag!

Dag 8 - donderdag 14 maart

Psalm 90:14

Als je het even lastig vindt om feest te vieren en te genieten, lees dan deze tekst uit Psalm 90:14 en bid of God zijn liefde aan je wil laten zien. Hij nodigt iedereen uit om iedere dag feest te vieren, ook jou!

Dag 7 - woensdag 13 maart

Vandaag deelt Lisanne (stagiair bij BEAM) dit mooie nummer met je:
Come to the table – Sidewalk Prophet (http://bit.ly/beaminspiratie)

Jezus nodigt ook jou uit om met hem aan de tafel plaats te nemen, en om zijn gast te zijn! Hoe vet is dat ☺ Breng alles wat je bezighoudt mee en geef dit aan hem. Hij zal je vol warmte, liefde en gastvrijheid ontvangen. Wat een fijn idee is dat!

Dag 6 - dinsdag 12 maart

Goedemorgen, daar zijn we weer! Vandaag iets over milieubewust leven… supermoeilijk én misschien een beetje saai. 
Je hoeft vandaag niet de straat op met spandoeken. Maar misschien kun je dat stukje vlees wel laten staan of met de fiets in plaats van de auto! Check hier hoe andere BEAM’ers aan Gods schepping denken: bit.ly/beammilieu

Dag 5 - maandag 11 maart

Echt waar: Jezus is dol op feestjes! Bovendien nodigt hij iedereen uit. Hoe gastvrij is dat?! We dagen je uit om bij jouw eerstvolgende verjaardag/afstudeerfeestje/chillavond ook de buitenbeentjes uit te nodigen. Iedereen is namelijk even belangrijk en waardevol als je het aan Jezus zou vragen <3

Zondag 10 maart

Vandaag hoeft er niet gevast te worden! We hebben een podcast voor je. Joram checkt wat de redactie allemaal doet deze 40 dagen, én leest hele toffe reacties die binnen zijn gekomen voor. FIJNE ZONDAG!

LUISTEREN: https://bit.ly/BEAMpodcast2

Dag 4 – zaterdag 9 maart

De tekst op de TEAR-kalender (daar werken we mee samen tijdens deze 40-dagentijd) is vandaag Openbaringen 22: 17: ‘Laat wie dorst heeft komen; laat wie dat wil vrij drinken van het water dat leven geeft.’

Heel mooi, maar wat als je even helemaal geen ‘dorst’ hebt en ontzettend hard twijfelt aan alles wat met geloof te maken heeft? Superlastig! Maar je bent niet de enige. 80% van de christelijke jongeren twijfelt. Check meer resultaten van ons twijfelonderzoek in deze video: https://bit.ly/TWIJFELONDERZOEK

Dag 3 – vrijdag 8 maart

Bij Jezus is iedereen welkom en hij daagt ons uit hem te volgen. Gun vandaag iemand aandacht die dat meestal niet krijgt. Kijk om je heen: wie zie je? Zeg bijvoorbeeld ‘hallo’ tegen de man met de daklozenkrant bij de supermarkt, bedank een chagrijnige buschauffeur of maak een praatje met de conciërge of een docent. Laat ons gerust even weten hoe het ging! Vinden we superleuk. Succes!!

Dag 2 – donderdag 7 maart

Wilke ergerde zich KAPOT aan een vriendin. Zo ging ze daarmee om:

Dag 1 – woensdag 6 maart

De 40-dagentijd begint!! Een periode van stilstaan, maar ook een tijd om te vieren dat Jezus alles voor ons over heeft. Leuk dat je meedoet! Zonder doel is het vaak moeilijk om iets vol te houden. Stel dus een doel voor jezelf: Wat zou je willen bereiken of meemaken deze 40 dagen? Schrijf het doel op in de notities van je telefoon, we komen er later op terug. Deel je doel ook met 1 vriend(in) als je dit fijn vindt.

Tot morgen!

Heb jij een vet verhaal naar aanleiding van onze 40-dagen appjes? Laat het ons weten! (06 83673700)

Lees meer

Volg ons