23 februari 2019

HOREN: Organist speelt WIDM-tune na preek van Arie van der Veer over 'Wie is de Mol'

Dominee Arie van der Veer preekte in de christelijke gereformeerde kerk Zwolle over het razend populaire tv-programma. "'Wie is De Mol’ is een leuk spelletje, maar vergeet niet dat er in jouw leven ook iemand is die de zaak probeert te verstieren.” Na de preek werd de tune van dit tv-programma op het orgel gespeeld.

"Kan het zo zijn," vroeg Van der Veer, "dat we in de wereld van vandaag zo bezig zijn met de spelletjes van alledag, dat we te weinig denken aan wie ‘de echte Mol’ hier op aarde is? We zingen het in onze liederen, we bidden ‘Verlos ons van de boze’, maar wat denk je daarbij? In Openbaring 12:9 lezen we dat satan uit de hemel op aarde wordt geworpen. De engelen zingen een klaaglied: 'Wee u, op aarde is nu de satan'. Wij zijn zo bezig met de dingen van alledag, dat we te weinig beseffen dat er ‘een mol’ is die de wereld bedreigt. Er is een kracht in deze wereld, die uit is op het kwade. Die jou wil verleiden. Wie is De Mol? is een leuk spelletje, maar vergeet niet dat er iemand is die ook in jouw leven de zaak probeert te verstieren."

Lees de hele preek bij onze collega's van Visie

Organist Stephan van der Plas speelt tune 'Wie is De Mol'

Lees meer

Volg ons