Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
nashvill-verklaring voor jongeren
17 februari 2019

Dominees maken Nashville-verklaring voor jongeren: "Om misverstanden te voorkomen"

Die aangepaste tekst van de Nashville-verklaring wordt ‘niet langer dan een A4’tje’ en is bedoeld voor gebruik in het onderwijs en in kerken.

“De afgelopen tijd merkten we dat daar behoefte aan is”, zegt initiatiefnemer dominee Maarten Klaassen. “Ik sprak een collega-predikant die vertelde dat hij de Nashville-verklaring gebruikt bij catechisatie. Er is eindelijk een tekst die me daar bij helpt, zei hij. En ook op reformatorische scholen is de verklaring veelbesproken. Door met een op jongeren gerichte variant van de tekst te komen, sluiten we daarbij aan.”

Lees meer

Volg ons