26 februari 2019

Dit is waarom christenen soms super ongemakkelijk zijn

Natuurlijk zijn wij christenen hele lieve wezens, maar er zijn ook een paar christelijke situaties die – als je erover nadenkt – best een beetje awkward en stiekem vrij grappig zijn.

Handjes in de lucht

Geef ons nuchtere Nederlanders een lekkere christelijke song (lees: Oceans) en we gaan van muurbloempjes naar swingende kerkgangers. Fair enough, niet iedereen gaat graag met zijn voetjes van de kerkvloer, wat uiteraard prima is. Maar een grappig tafereel levert het soms best op.

Andere wang toekeren

Het is niet gezegd dat dit altijd lukt, maar bijzonder is het zeker. Iemand ‘slaat’ jou in je gezicht en jij zeg: “Prima hoor, doe nog maar een keer!”. Weinig mensen die daar niet raar van op zouden kijken, toch?

Pray pray pray

Dit is per definitie een ongemakkelijke bezigheid voor veel mensen. Voordat de vraag wordt gesteld wie er wil bidden, ben jij al uit het raam geklommen. Want uiteindelijk voelt het toch als een flashback naar je groep 8 spreekbeurt.

Nederland zingt

Terwijl je kerk-crush vlak naast je staat, moet jij ineens uit volle borst meezingen met een psalm. Reken maar dat je dan gaat playbacken, dat zingen doe je onder de douche wel weer.  

Geef je hand

Classic christelijk: geef je buurvrouw of buurman in de kerk even een hand. Wie dit bedacht heeft is een raadsel, maar ongemakkelijk is het bijna altijd.

Know it all

Superfijn natuurlijk, zo’n kerkgemeente als vangnet voor als er iets naars met je gebeurt. Maar het blijft ongemakkelijk dat die vriendin van je moeder in de kerk ineens komt vragen hoe het met je onvoldoendes staat.

Lees meer

Volg ons