21 februari 2019

De hilarisch kinderachtige manier waarop we vroeger ruzie maakten

Als kind maakte je hoogstwaarschijnlijk supermakkelijk vrienden. Als je dezelfde kleur schoenen aanhad was je officieel bffs of je besloot simpelweg: ‘wij zijn nu vrienden voor altijd en eeuwig’, zonder goede reden. Maar als er ruzie was, was het ook meteen het tegenovergestelde. Deze hilarische en overdramatische situaties van vroegere ruzies herken je ongetwijfeld.

1. Don’t shoot the messenger

Nogal spannend om op je beste vriendinnetje af te stappen om de vriendschap officieel te beëindigen. Waarom hardop uitspreken, een tranendal moeten aanzien en superongemakkelijk zijn als je het ook op papier kon zetten? Kladblokje erbij: ‘Onze vriendschap is over, tot nooit meer ziens’ *zielige violen op de achtergrond*. Je klasgenoten gaven dat blaadje met alle liefde aan haar door (nadat ze het zelf hadden gelezen).

2. Gebroken hart

Met een hele lading liefde hadden jij en je bestie samen een hartjesketting gekocht. De ene helft van het hart bungelde om haar nek, de andere helft droeg jij met trots. Tót jullie ruzie kregen. Als in een soap wierp je het kettinkje de bosjes in voor haar ogen. Beetje jammer dat je hem daarna ook weer moest terugvinden van je moeder.

3. Redelijk onredelijk

Ruzies waren relatief onschuldig, maar voor jou niet minder erg. Jullie hadden toch afgesproken dat jullie met de auto’s zouden spelen?! Waarom zitten we dan nu ineens op de schommel?!! En hoezo mag Diederik ook ineens meespelen, WIJ hadden toch een speel-date?

4. Moeder was radeloos

Je moeder haalde lachend haar schouders op toen je haar kwam vertellen wat het buurmeisje je had geflikt. Hoezo was ze niet net zo furieus als jij?

5. Weer vriendjes

Na drama komt zonneschijn. De soap werd op een prachtige manier beëindigd: de verveling sloeg toe en de ruzie was opgelost. Vrede op aarde! 

Lees meer

Volg ons