Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
Numerus fixus
14 januari 2019

LET OP: Deadline voor numerus fixus-opleidingen!

Zit jij in havo 5 of vwo 6 en wil je hierna naar het hbo of de universiteit? Dan moet je even goed kijken of er voor jouw toekomstige opleiding een numerus fixus geldt. Vandaag is namelijk de laatste dag dat jij je kunt inschrijven!

Numerus wattes? In Nederland zouden we deze Latijnse term vertalen als ‘vastgesteld aantal’. Bepaalde opleidingen kunnen niet alle studenten die zich aanmelden toelaten, dus moet er een selectie worden gemaakt. De opleiding bepaalt op basis van jouw cijfers, motivatie en persoonlijkheid of je toegelaten wordt. En dát is dus numerus fixus.

Welke opleidingen?

Numerus fixus is vooral bekend onder toekomstige geneeskunde- en psychologiestudenten: twee populaire studies. Maar dit jaar moet je ook bij bijvoorbeeld Fashion & Taxtile Technologies en Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek strijden om een plekje. Klik hier voor een overzicht van alle numerus fixus-opleidingen. Daarnaast geeft de Rijksoverheid hier antwoorden op al jouw overige vragen.

En voor alle andere studies geldt: inschrijven vóór 1 mei. Succes!

Lees meer

Volg ons