15 januari 2019

Destiny hielp mensen tijdens gasexplosie Parijs: “Ik voelde dat God bij me was”

Rustig wakker worden in het prachtige Parijs; dat zat er voor de 18-jarige Destiny Imade niet in. Drie dagen geleden werd hij om 9 uur ’s ochtends opgeschrikt door een enorme gasexplosie aan de overkant van de straat waarbij drie mensen omkwamen. “Ik dacht dat er een terroristische aanslag was."

Een slaapkamer vol puin

“Ik zat rustig op mijn bed in mijn hotel, toen er in een bakkerij aan de overkant een brand begon. Terwijl de brandweer dit probeerde te blussen, ging het mis: er ontstond een enorme gasexplosie. Ook ons hotel aan de overkant werd hard geraakt, mijn hele kamer lag onder het puin en glas. Meteen dacht ik dat het een terroristische aanslag was. Maar toen ik geen schoten en gillende mensen op straat hoorde, ontdekte ik al snel dat het ergens anders om ging.”

Op blote voeten door het glas

“Ik sloeg snel een handdoek om mijn middel, trok een sweater aan en rende op blote voeten door het glas naar buiten. Ik begon aan te kloppen bij andere hotelgasten, waaronder modellen en begeleiders die ik kende. Onderweg naar buiten kwam ik een man tegen, zijn vriendin of vrouw lag op bed. Ik kon haar gezicht niet zien maar er was heel veel bloed. Ik ben toen eerst naar beneden gerend zodat mensen haar konden helpen. Wat er precies met de vrouw is gebeurd weet ik niet, ik heb gehoord dat ze is overleden, maar dat weet ik niet zeker.”

Helpen is een instinct

“Toen ik buiten kwam, was er alleen maar chaos, heel veel chaos. Het was erger dan ik had verwacht. Drie straten verder waren de ramen er zelfs uit geknald. Auto’s lagen op hun kant en mensen waren volledig geshockeerd. Het gebeurde allemaal heel snel. Achteraf verbaast het me dat ik mensen heb geholpen en niet in één keer naar buiten ben gerend. Blijkbaar was dat gewoon een instinct. Veel mensen waren bang en in paniek, maar ik had zelfs nog tijd om dingen te filmen en bleef heel rustig.”

God dichtbij

“Ik weet zeker dat God me altijd beschermt en over me waakt, zeker ook tijdens de explosie. De zwaargewonde vrouw die ik tegenkwam, lag in de kamer naast mij. Dat had ik ook kunnen zijn. Ik voelde dat God bij me was, dat was een mooi besefmoment. Soms lijkt het net alsof het niet echt gebeurd is. In de kerk hebben mensen voor mij en de andere betrokkenen gebeden. Ondanks dat het kort geleden is, heb ik er gelukkig weinig last van.”

Instagram Destiny
 

 

 

Volg ons