17 januari 2019

De kerkdienst voor het Armeense gezin Tamrzyan duurt al 83 dagen!

Hayarpi Tamrazyan is de afgelopen maanden in het nieuws geweest. En niet zomaar in het nieuws, maar wereldnieuws. Van over de hele wereld proberen journalisten haar te spreken en op de foto te zetten.

Familie Tamrazyan woont in de kerk

Hayarpi Tamrazyan en haar familie zijn negen jaar geleden gevlucht uit Armenië. Nu wil de Nederlandse overheid hen weer terugsturen naar dit land. Maar zolang er een kerkdienst gaande is, mag de Dienst Terugkeer en Vertrek de familie niet oppakken. Dus begon er een kerkdienstestafette in kerkhuis Bethel in Den Haag. Dit artikel met achtergrondinformatie schreven we 17 oktober. De dienst begon op 26 oktober en draait nu nog steeds! Al meer dan 700 voorgangers en duizenden bezoekers kwamen bij de familie, die nu in de kerk woont, op bezoek. Het doel? Een verblijfsvergunning.

Internationale pers

De Nederlandse media is niet de enige die aandacht heeft voor deze actie. Ook buitenlandse journalisten proberen de kerk binnen te komen, Hayarpi of haar familie te spreken of foto’s te maken. De pers is welkom, maar ze mogen de kerkdienst niet hinderen. CNN, The New York Times, BBC en veel andere Europese kranten hebben aandacht voor deze estafettekerkdienst. De publiciteit groeide zo erg voor dit kleine kerkje, dat er zelfs een professionele publiciteitscoördinator is aangetreden. Deze wereldwijde aandacht heeft het gezin nog niet gebracht waar ze op hopen. De verblijfsvergunning waar ze al 9 jaar op wachten, lijkt nog ver weg. Toch blijven ze hoop houden! Hayarpi is vrijwilliger bij de ChristenUnie en hoopt dat de partij wat voor haar kan betekenen.

 

Wil jij Hayarpi, haar familie en de mensen om hen heen meenemen in gebed?

Lees meer

Volg ons