10 december 2018

Reyer en Jay-Way zingen op de Dam prachtige nieuwe kerstsingle!

Een hele verzameling christelijke artiesten (onder andere Reyer, Dwight Dissels en Jay-Way) wil nieuwe kerkmuziek maken voor millennials. De titel: Het ADEM project. 'Echte Liefde' is de titel van hun nieuwe kerstnummer. Het lied, een cross-over tussen pop, soul en hedendaagse gospel is in het Nederlands geschreven, maar wel met invloed vanuit verschillende culturele achtergronden die we in Nederland kennen. Snel luisteren!

Verder kijken dan wat de buitenkant laat zien, dat laat het nummer horen. Het is een kerstnummer dat schuurt en ook wijst op de verborgen pijn, zonder de positieve boodschap achter de kerstgedachte te verliezen. Als samenleving kunnen we wel naast elkaar leven, maar dat betekent niet altijd dat we met elkaar leven. Hierdoor kunnen we ons vooral met de feestdagen alleen voelen.

‘Tijdelijk uit huis met Timon’

Het ADEM project wilde niet zomaar een kerstlied schrijven, maar een nummer met betekenis. Een lied dat inspireert, bemoedigt en ook iets tastbaars doet. De opbrengsten van de single gaan dan ook naar Stichting Timon, want voor sommige jongeren is het helaas (tijdelijk) niet mogelijk om thuis te wonen. Timon biedt hen een stabiele woonplek en helpen ze om aan hun problemen te werken.

Lees nu: "We willen nieuwe Nederlandse kerkmuziek maken voor millennials"

Lees meer

Volg ons