Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
17 december 2018

Emma Julia: “Met mijn debuut EP wil ik laten horen dat we God altijd kunnen danken”

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Super vet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Emma Julia.

Info

Emma Julia (21) is actief als worshipleader en zangeres. Ze is keihard bezig met haar debuut EP, dat zal bestaan uit een aantal Engelstalige, zelfgeschreven worshipsongs! Ondertussen zit ze in het vierde jaar van het conservatorium in Enschede. Deze EP is dus (hopelijk) ook haar afstudeerproject.

Hoe omschrijf jij jouw muziek?

“Worship of christelijke pop. Ik begon twee jaar geleden pas met schrijven en schreef vooral over mijn leven. God is heel belangrijk voor mij, dus die kwam in bijna elk liedje langs. Omdat Hij zo’n groot deel in mijn leven inneemt heb ik besloten om mijn muziek ook volledig op Hem te richten. Worship is lastig te omschrijven, maar ik denk dat mijn songs vooral richting ballads gaan met invloeden van gospel en pop.”

Hoe lang maak je al muziek?

“Ik ben geboren in een muzikale familie. Mijn oom heeft mij, toen ik echt nog heel jong was, een keer opgenomen terwijl ik aan het zingen was. Die cd heb ik nog steeds, mega schattig! Op mijn zesde of zevende begon ik met pianolessen. Eigenlijk vond ik het allemaal zo leuk dat ik er altijd mee door ben gegaan. Het was voor mij dus een logische stap om zang te studeren op het Conservatorium. Het songwriting-gedeelte vond ik altijd eng, totdat ik erachter kwam dat de mensen om mij heen mijn liedjes goed vonden. Ik volgde een minor songwriting en groeide enorm. Inmiddels ben ik in mijn afstudeerjaar aan de Popacademie beland en ga ik mijn eigen songs uitbrengen. Bizar!”

En je EP!

“Ja, ik ben 24/7 bezig met mijn debuut EP! Met deze nummers wil ik laten horen dat we God kunnen aanbidden en danken op elk moment, als we er maar voor kiezen. Mijn muziek delen is echt een droom, en het is heel raar dat het werkelijkheid wordt. Het voelt zo goed om eraan te werken en ik ben ervan overtuigd dat God wil dat ik dit doe. Het is keiharde business en er komt zo veel bij kijken. Het geld alleen al... Ik vertrouw op Hem dat het financieel rondkomt, maar al mijn zorgenloslaten blijft lastig.”

Wat zijn de plannen voor later?

“Ik ben nu vooral bezig met dit project en alle voorbereidingen, zoals de crowdfunding, het opnemen van de songs en uiteindelijk de EP-release. En daarna blijven promoten, denk ik. Ik hoop natuurlijk dat ik bij radio’s word uitgenodigd of andere optredens mag geven. Het lijkt me gewoon heel gaaf om vaker gevraagd te worden als zangeres of worshipleader. Het lijkt me ook superleuk om een huiskamertour of minitour te doen! Daarna? Daarna zie ik het wel weer!”

Luister hier naar de podcast van Joram en Reyer!

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar [email protected]

Lees meer

Volg ons