Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
16 november 2018

PKN blijft onderscheid tussen homo- en heterohuwelijk houden

Tijdens de generale synode van donderdagavond besloot de Protestantse Kerk de definitie van huwelijk niet aan te passen in de kerkorde. De PKN is nog altijd diep verdeeld over de vraag of homorelaties ingezegend kunnen worden. In de ene protestantse gemeente gebeurt dit wel, in de andere niet.

De kerkorde van de Protestantse Kerk ziet een verschil in huwelijken tussen man en vrouw en de ‘zegening’ van andere levensverbintenissen. Volgens voorstanders van inzegening van homorelaties is er sprake van een ‘pijnlijk onderscheid’, dat gestopt moet worden. Zij zeggen het onderscheid tussen huwelijken tussen man/vrouw en homorelaties niet met hun geweten in overeenstemming te kunnen brengen. Toch wilde een kleine meerderheid donderdagavond – ondanks diverse tegenvoorstellen – niet aan de tekst van de kerkorde sleutelen.

Lees het hele artikel bij het Nederlands Dagblad.

Lees meer

Volg ons