22 november 2018

Joram vertelt: "Weg met Zwarte Piet"

De Zwarte Pieten-discussie is nou eenmaal onvermijdelijk, ook voor ons. Joram besloot zich daarom tijdens BEAM Live over de discussie uit te spreken. "Ik wil niemand buitensluiten".

"Ik wil niemand buitensluiten"

"Er is een hele grote groep mensen die zich beledigd voelt door Zwarte Piet, het is gewoon een heel fout beeld dat we neerzetten", vertelt Joram tijdens BEAM Live. "Ikzelf ben een witte jongeman, ik heb er geen last van. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat er mensen zijn die er wél last van hebben."

"Stel dat jij last hebt van iets waar ik geen moeite mee heb, dan haal ik dat toch weg? Als ik jou daar gelukkiger mee maak, doe ik dat" geeft hij aan. "Laten we alsjeblieft gewoon elkaar tegemoet komen. Soms moet je even over een obstakel heen gaan om er te zijn voor je naaste. Ik wil niemand buitensluiten, dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Dus ik wil het toch gezegd hebben: weg met Zwarte Piet." Bekijk zijn hele uitleg hieronder.

De discussie

"Hoe deze discussie nu wordt gevoerd, ik kan daar bijna wel om janken. De haat die sommige mensen uitstralen. Ook de christenen die ik op Facebook zie, die met zoveel haat praten. Dan denk ik: ken jij Jezus wel? Heb jij enig idee waar Hij voor staat? Ik geloof dat Jezus liefde is, Hij is er voor iedereen. Ik wil Zijn voorbeeld volgen en niemand buitensluiten. Dat is mijn mening, en als je het hier niet mee eens bent, ben ik niet boos op je, dat is prima!"

Hele uitzending BEAM Live

Lees meer

Volg ons