23 november 2018

“Dit is de beste oorlogsserie ooit”

Niets zo goed als een mooi boek, een bingewatch-waardige serie of een album waarbij je compleet kan wegdromen. Die zeldzame momenten dat de BEAM-redactie niet aan het werk is – haha grapje –, zitten wij ook klaar voor onze favorieten. Deze week: films en series voor de regenachtige dagen.

Band of Brothers

Ik ben nu eenmaal een ontzettende oorlogsfan (oké dat klinkt gek, je snapt me wel). Band of Brothers is oprecht één van de mooiste oorlogsseries ooit gemaakt. Laat mij de intro horen en ik heb kippenvel. De serie geeft een superrealistisch (dus ja soms ook een beetje luguber), maar ook mooi, soms zelfs grappig en ontroerend beeld van soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Zie je Ross uit Friends ook nog eens serieus!

Het is gebaseerd op de echte verhalen van Amerikaanse veteranen – die zelf ook in de serie voorkomen – die met hun crew Easy Company een missie proberen te volbrengen. Gemaakt door Tom Hanks en Steven Spielberg.. moet ik nog even doorgaan?

The Help

Om het even over een compleet andere boeg te gooien: dit is een topfilm! De hilarische, stoere Skeeter besluit in de jaren 60 een boek te schrijven met getuigenissen van donkere dienstmeisjes die voor de rijke blanken moeten werken. Zo probeert ze de slechtbehandelde dienstmeisjes te helpen. Een serieus verhaal, verteld met humor. LOVE IT.

The Help | trailer #1 US (2011)

What’s eating Gilbert Grape

Dacht je de Titanic Leonardo Dicaprio’s eerste film was? Think again! In deze film is Leo nog jonger, en speelt hij de gehandicapte Arnie, die wordt verzorgd door zijn broer Gilbert (Johnny Depp). En (fun fact) dat doet hij zó goed dat mensen toentertijd dachten dat Leonardo echt gehandicapt was. Een vergeten klassieker die je echt een keer gezien moet hebben.

Lees meer

Volg ons