5 november 2018

Deze 5 opmerkingen krijg je sowieso als je in Nederland woont

Mag je eindelijk alleen op vakantie met je vriendinnen, willen ze allemaal naar Albufeira. Heel snel gaat je hart hier niet van kloppen, maar je wilt op vakantie, dus je gaat gewoon mee. Op jullie eerste avond besluiten jullie uit te gaan. Door de klamme, met souvenirwinkel-overgoten straten van Albufeira lopen jullie richting de club.

Je bent nog geen vijf minuten binnen of er komt al een jongen, waarschijnlijk Brits, op je afgestapt. Hij vraagt waar je vandaan komt en in gebrekkig Engels komt er iets, wat lijkt op ‘’The Netherlands’’, uit je mond gerold. ‘’Aah, Amsterdam.. WEED!’’, zegt hij enthousiast. Je wilt je al omdraaien, als hij nog probeert te vragen of je iets bij je hebt. Deze en vele andere opmerkingen zal je de komende dagen vaker gaan krijgen.

''Dus je woont in Amsterdam?''

Als je zegt dat Amsterdam een apart eiland van Nederland is zullen toeristen het waarschijnlijk geloven, want buiten Amsterdam komen ze eigenlijk niet.

‘’Wiet! Heb je toevallig wat bij je nu?’’

‘’Niet iedereen in Nederland rookt wiet’’ heeft hetzelfde effect op toeristen als ‘’Sinterklaas bestaat niet’’ op kleine kinderen heeft.

‘’Waar komen al die fietsen toch vandaan?’’

Dat de meeste mensen in Nederland naar hun plek van bestemming fietsen blijft een gek concept voor toeristen. Vaak gaat dat dan ook niet goed met oversteken, want die fietser zagen ze natuurlijk niet aankomen.

‘’Ik wil een keer naar Nederland om een foto te maken tussen de bollenvelden, dat past perfect in mijn insta-feed!’’

Zucht..

‘’Jullie hebben toch overal van die molens?’’

Niet van die witte maar die mooie, ‘ouderwetse’ molens die op elke Nederlandse ansichtkaart mogelijk staan.

We hopen we dat je alsnog kan genieten van je vakanties, excursies en stedentripjes. Ook als je elke dag de standaardvragen en -opmerkingen krijgt over ons kikkerlandje.

Lees meer

Volg ons