evita morren schrijft boek over christenvervolging
17 oktober 2018

WAUW: Een boek over christenvervolging schrijven op je 14e, Evita deed het

Eigenlijk was Evita Morren altijd al bezig met verhalen schrijven. Waar anderen bij schoolopdrachten een verhaal maken van één bladzijde, pent Evita graag nog even door. Haar eerste boek Krijgersbloed, waarin christenvervolging een belangrijk thema is, is nu verkrijgbaar bij uitgeverij Boekscout.

Op de bank in haar ouderlijk huis vertelt Evita over haar uit de hand gelopen schoolopdracht.  “In de brugklas moesten we voor Nederlands een verhaal schrijven. Ik koos ervoor een verhaal te maken over christenvervolging, omdat ik dit een interessant thema vind.”  

Toen Evita de woordenlimiet van de opdracht bereikte, moest ze het verhaal afkappen, al was het voor haar gevoel nog niet af. Thuis ging ze verder, en op aanraden van haar mentor stuurde Evita haar verhaal naar een uitgeverij. Nu, twee jaar na de opdracht, ligt er een gedrukt boek op de salontafel voor haar.

Lees het hele interview met Evita bij Visie!

Lees meer

Volg ons