18 oktober 2018

Tauren Wells grote winnaar van Dove Award uitreiking

Tauren Wells zijn solocarriére gaat als een speer! Hij nam afgelopen week namelijk 4(!) Dove Awards mee naar huis. Tijdens deze hectische avond stond Tauren (voormalige frontman van Royal Tailor) backstage om te kleden toen zijn naam werd omgeroepen: “Ik trok mijn broek snel aan en rende richting het podium. Al hijgend: Welke prijs is dit? Nieuwe artiest van het jaar? Wow!”

Andere prijzen die Tauren deze avond won waren ‘christelijke artiest van het jaar', 'beste christelijke rap/hip-hop track' met het nummer War Cry en 'het beste christelijke popalbum' voor zijn debuutalbum 'Hills and Valleys'. Nou, dat is nogal een compliment. De Dove Award is een prestigieuze muziekprijs die sinds 1969 door de Gospel Music Association wordt toegekend.

Hills and Valleys - Tauren Wells

Van Royal Tailor naar succesvolle solocarrière

Tauren Wells was van 2004 tot en met 2015 frontman van de christelijke band Royal Tailor. In 2009 stonden ze in GelreDome tijdens de EO-Jongerendag. Hun videoclip van het nummer Ready, Set, Go is meer dan 6 miljoen keer bekeken op YouTube.

Na het avontuur met Royal Tailor doet Tauren het in z'n eentje dus ook erg goed. Zijn nummers worden grijs gedraaid op de christelijke radiostations in Amerika en hij heeft tijdens awardshows niet eens tijd om zijn broek aan te trekken. Tauren Wells, eentje om in de gaten te houden!

Op de hoogte blijven van nieuwe christelijke muziek en artiesten? Volg ons via Spotify!

Lees meer

Volg ons