Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
25 oktober 2018

Red de wereld... met bingewatchen

Een betere wereld begint met een avondje bingewatchen. BEAM zette vijf documentaires over klimaatverandering op een rij die je sowieso moet zien voor het einde van de wereld.

Before the flood

De enige echte Leonardo DiCaprio reist de wereld over en laat zien hoe groot de impact van de opwarming van onze aarde is. Hij praat niet met de minste personen: van Barack Obama tot Paus Franciscus. Leonardo: “We hebben geen andere keus meer dan er snel iets aan te doen. We moeten tegengaan dat de temperatuur twee graden stijgt, anders sterven de koraalriffen en krijgen we de komende jaren miljoenen klimaatvluchtelingen. Dat is niet de wereld waarin ik wil leven.”

Before the Flood Official Trailer #1 (2016) Leonardo DiCaprio Documentary Movie HD

Minimalism

‘Minder is meer’ is dé trend van het moment. Dat je daarmee ook nog eens het milieu redt, is mooi meegenomen. In deze documentaire vertellen mensen waarom ze niet per se blij worden van nieuwe spullen. “Het consumentisme viert hoogtij, met stress en ongeluk tot gevolg”, is één van de eyeopeners.    

Minimalism: A Documentary About the Important Things (Official Trailer)

Chasing Coral

Heb je weleens gesnorkeld boven een koraalrif? Dan weet je dat koraal megamooi is. Wat je misschien nog niet wist, is dat koraalriffen net als bomen heel belangrijk zijn voor het omzetten van CO2 in zuurstof. Daarom heten ze ook wel ‘de regenwouden van de zee’. Koraal helpt ons dus overleven, maar is stervende doordat de zee steeds warmer wordt. Meer dan 650 uren zijn er geschoten om de oogverblindende onderwaterwereld aan ons te laten zien.

Chasing Coral | Official Trailer [HD] | Netflix

No Impact Man

Wie ooit in Amerika is geweest, weet hoe onmogelijk deze challenge klinkt. Een familie uit Manhattan probeert een jaar lang geen impact op het milieu te hebben. Dat betekent: geen (wegwerp)plastic, geen metro, geen vliegtuig, geen lift, geen taxi, geen kranten en tijdschriften. Laat je niet ontmoedigen door de problemen, maar blijf kijken tot de oplossingen!

No Impact Man - Trailer

Cowspiracy: The Sustainability Secret

Houd je wel van een hamburgertje? Dan moet je deze documentaire over de impact van vlees op het klimaat toch echt wel even zien. Het was de docu die de wereld wakker schudde – ook als was er ook veel kritiek op de eenzijdigheid ervan – én de reden dat veel mensen toch een burgertje minder eten.

COWSPIRACY - Official Trailer - HD

Lees meer

Volg ons