22 oktober 2018

Deze 6 herfstactiviteiten deed jij sowieso op de basisschool

Om even als onze ouders te praten; vroeger was alles beter. Als het had geregend stampten we met alle liefde door de plassen, nu lopen we er met een grote boog omheen. De roodbruine bladeren die van de bomen dwarrelen vonden we magisch, nu is het gewoon hartstikke irritant. En natuurlijk was herfst echt een thema op de basisschool. De enthousiasme die je toch kreeg van het zien van de kabouterkleurplaten op het bureau van je juf..

1. Kastanjes zoeken

Iedereen duikt in het gras alsof het een soort wedstrijd is geworden wie de meeste en de mooiste kastanjes vindt. Door sommige kinderen wordt er met de stekelige omhulsels van de kastanjes gegooid. Hier en daar hoor je een ‘’AUW, NIET DOEN!’’, gevolgd met een ‘’Nick, laat dat eens liggen!’’ van de juf.

2. Spinnenweb maken

Na een uur kastanjes te hebben gezocht zakt de juf vol uitputting terug in haar stoel. Alle kinderen zijn binnen, er is niemand gewond geraakt (of naja..) en iedereen heeft een mooie hoeveelheid kastanjes gevonden. Tijd om een spinnenweb te maken! De levensvoorraad aan satéprikkers wordt tevoorschijn gehaald en er wordt in de kastanjes geprikt alsof ze een half uur geleden niet nog ‘’de mooiste kastanje op de wereld’’ waren.

3. Kabouters everywhere

Overal waar je kijkt zie je kabouters. De juf leest een verhaal voor over een kabouter, deelt een kabouterkleurplaat uit en om het gewoon nog even af te maken vertelt ze dat jullie volgende week op kabouterspeurtocht gaan!

4. Kabouterspeurtocht

Sommige, moedige ouders hebben zich vrijwillig gesteld om mee te gaan tijdens de kabouterspeurtocht. In groepjes maak je een speurtocht door het bos. Onderweg komen er vragen voorbij over egels, paddenstoelen en, hoe kan het ook anders, kabouters!

5. Appelmoes maken

De trots op je gezicht wanneer je thuiskomt met je potje zelfgemaakte appelmoes. Zelfgemaakt is het niet helemaal, want laten we eerlijk zijn; het meeste werk is gedaan door de juf. Maar als je thuiskomt kan je niks anders dan praten over jouw appelmoes en je ouders, die weten dat jij nog geen rechts van links kan onderscheiden, doen hier maar al te graag aan mee.

6. 11 november is de dag

Helaas wordt Sint-Maarten niet overal in Nederland gevierd, maar oh wat wordt iedereen enthousiast wanneer er eindelijk wordt verteld wat voor lampionnetje je gaat knutselen. Van spinnen tot sterretjes, alles komt voorbij voor die ene avond waar je de deuren bij langs gaat om te zingen over je moeder die een dikzak is.

We hopen dat je ook nu van de herfst kunt genieten, ook zonder kabouters en ‘zelfgemaakte’ appelmoes.

 

 

Lees meer

Volg ons