12 oktober 2018

COLUMN: Hier maak je geen grapjes over

Nederland blijft nog even doorgaan met de identiteitscrisis. Het is oktober en we kunnen nog steeds terrasjes pakken en zonder jas de deur uit. We dragen dus allemaal een beetje minder, ook de mensen met een maatje meer. En dat is cool (ha, snap je?). Helaas zijn er nog steeds te veel lullo’s op deze wereld die het, blijkbaar, belangrijk vinden om iemands uiterlijk belachelijk te maken. Dat is niet oké, dus hier is een klein lijstje van dingen waar je geen grapjes of opmerkingen over maakt:

1. Cellulitis

2. Striae

3. Littekens

4. Zweetvlekken (dit overkomt ons allemaal, is niet erg)

5. De lengte van een vrouw haar rok, jurk of een ander kledingstuk

6. Dat ene stukje buik dat onder iemands shirt vandaan komt

7. Of iemand een ‘bikini body’ heeft of niet (Work what your momma gave you)

8. Moslima’s in lange kleding

9. Lichaamshaar (sinds wanneer zijn we moeilijk aan het doen over haar?)

10. Rode gezichtjes door de warme herfstzon

 

Het is echt niet zo moeilijk om gewoon lekker je eigen ding te doen en je niet te focussen op iemand anders. We proberen allemaal door de laatste warme dagen van het jaar heen te komen. Het feit dat mensen hun huis uit durven te stappen in iets wat al hun onzekerheden blootgeeft verdient alleen maar respect. We zijn allemaal mens, we hebben allemaal een aantal hobbels en deukjes en we willen allemaal gewoon lekker doen wat het beste is voor onszelf.

Dus, moraal van het verhaal, probeer je niet te veel zorgen te maken om hoe je eruit ziet. Eightpack? Ik ben trots op je. Bierbuik van carnaval 2015 nog steeds goed zichtbaar? Ik ben trots op je. Ik en mijn vijf vetrollen zijn trots op jullie allemaal. En voor de mensen die moeite hebben met de levenswijze van mij of iemand anders; laat ik nog even een walk, walk, jiggle and pose doen. Speciaal voor jullie.

Bron: AnoukSuzanne

Lees meer

Volg ons