24 oktober 2018

9 tips om vaker de natuur op te zoeken

Het is helaas pindakaas niet meer vanzelfsprekend om naar buiten te gaan. We chillen liever op de bank dan dat we gaan wandelen in het bos. Maar we worden juist zo gelukkig door moeder natuur. Ze helpt om ons immuunsysteem op te krikken, verbetert concentratievermogen en creativiteit en jaagt de stress weg. Hoe kunnen we haar vaker bezoeken?

1. Ga gewoon het bos in, de hei op of naar het strand

Een duikje nemen is misschien wat aan de frisse kant, maar genieten van het water of de blaadjes is altijd een dikke plus. In de herfst is alles op z’n mooist, qua kleurtjes tenminste. Lekker genieten van de rust. Misschien is de natuur wel de beste plek om stille tijd te houden?! Goede schoenen en een warme BEAM-trui zijn geen slecht idee in deze omgevingen.

2. Picknicken kan altijd, toch?

Hmm met regen is het misschien niet het beste idee, maar verder kan het altijd. Laat je mobiel binnen liggen, maar neem een kleedje, een flesje water, snacks, een notebook of een fototoestel mee en vermaak je de rest van de middag buiten. Je kan lekker luieren, maar schoolwerk kan natuurlijk ook gewoon buiten!

3. Hoe kan je tieners het beste de natuur in krijgen? Voor INSTAFOTO'S

Geef toe, het is zo! Het is nu herfst aka HET beste seizoen om op Instagram te shinen. Hoeveel foto’s zie je van laagjes kleren, gekleurde blaadjes en pompoenen? Steal like an artist en trek met je vriend(inn)en lekker de natuur in. Maak toffe foto’s van elkaar en geniet van de buitenlucht. DO IT FOR THE GRAM!

4. Ga buiten sporten

Kiezen tussen een loopband of een gratis bospad is niet zo moeilijk toch? Natuur maakt je standaard blijer dan de sportschool. En het is gratis, Dutchies love that.

5. Herfstmarkt bezoeken

Het is nog niet helemaal tijd voor kerstmarkten, maar er zijn ook genoeg herfstmarkten te bezoeken komende weken! Haal je familie, vrienden, bekenden, oudtantes en andere toffe peren over om mee te gaan. Geniet van de hotdogs en koop leuke plantjes voor in huis!

6. Potplantjes in en rond het huis

Nu we het er toch over hebben: natuur is ook binnen te vinden! Koop een paar plantjes om het huis te vullen met groen. In de herfst en winter is dit al helemaal aan te raden, omdat het groen dan afneemt buiten. Binnen kan je het dan nog lekker fris houden. Oh en niemand wordt blij van beton, dus vul de tuin met planten, bloemen en vlinders.

7. Ga gewoon buitenspelen.

Wie heeft je ooit wijsgemaakt dat alleen basisschoolkinderen buitenspelen? Trommel je vrienden op en speel verstoppertje! Boeie.

8. Sterrenkijken

Dit kan helaas pindakaas alleen ‘s nachts, maar de sterren zijn het zeker waard. Lekker met een dekentje, kampvuurtje en chocolademelk. Lekker staren naar de duizenden adembenemende lampjes boven ons! Oh en niet liggend je choco drinken, kan alleen maar fout gaan.

9. Unplug

Schrijf in plaats van typen. Luister naar vogels in plaats van muziek. Kijk naar buiten in plaats van op je schermpje. Ontdek de bloemetjes in plaats van je Netflix-aanbevelingen. Dans in plaats van te gamen. Scroll in een boek in plaats van over je Insta-feed. Gooi alle technologie de deur uit en ga er zelf achteraan naar buiten. Niet om het weer op te pakken, maar om erlangs te huppelen.

 

Ga gewoon naar buiten.

Lees meer

Volg ons