5 september 2018

ZE ZIJN ER ECHT: de 10 voordelen van weer naar school gaan

Ook het noorden van Nederland moet er weer aan geloven: wekkers om 7:00 en de broodjes pasta weer in de broodtrommel. Alle scholen in Nederland zijn weer begonnen en let’s be honest: niet iedereen is daar heel blij mee. Want ja, school blijft school. Gelukkig zijn er ook een heleboel leuke dingen aan het leslokaalgebouw. BEAM zet er een paar voor jou op een rijtje:

1. Je ziet de squad!

Allemaal net in andere weken op vakantie, met als gevolg dat je elkaar de hele zomer niet ziet. Maar niet getreurd: nu zie je elkaar elke dag weer! 

SQUAD

2. Je ontmoet nieuwe mensen

Misschien ben jij nieuw op school of zit je in een nieuwe klas. Dit is de kans om nieuwe vrienden te maken. 

3. Toffe outfits

Een vakantie is vaak lekker lui: haar omhoog en een joggingbroek. Maar nu heb je weer een reden om wat meer moeite te doen en je in een spijkerbroek te hijsen. 

4. Nieuw. Nieuw. En nog meer nieuw.

Nieuwe schooltas, nieuwe schriften, nieuw schrijfmateriaal en natuurlijk een nieuwe passer (elk. jaar. weer.).  

5. Je hersenen mogen weer aan het werk

Ze hebben zoooo lang pauze gehad, maar nu gaan ze nieuwe dingen leren. In het begin is het weer even wennen: information overload. 

6. Er zit weer een beetje structuur in je dag

Dat klinkt heel volwassen, maar je lichaam is blij dat ze weer weet waar ze aan toe is. Ook jij kan hier veel voordeel uit halen en je afspraakjes en slaapritme op aanpassen.  

7. Meer beweging

Het fietsen naar school, lopen naar lokalen en gym zorgen de hele dag door je lichamelijke inspanning. Daardoor is de kans groot dat je meer beweegt dan de afgelopen acht weken. 

8. Weer met het gezin ontbijten

In de vakantie stond iedereen op andere momenten op, waardoor je minder qualitytime had. Maar nu weer met z’n allen aan tafel. Je zal het niet snel toegeven, maar stiekem vind je het wel gezellig om paps en mams te zien. 

9. Het wordt herfst

Herfst. Het seizoen van dekentjes, warme chocolademelk en boswandelingen. ZIN IN. 

10. Weer veel kansen om te grijpen

Als je muzikaal bent, kan je bij het schoolkoor of –orkest. Ook hebben veel scholen een debatteam, dus als jij tante Kwebbel bent pas je daar perfect tussen! Step out of your comfortzone en zoek een toffe uitdaging!  

Lees meer

Volg ons