13 september 2018

Waarom ‘leven alsof het je laatste dag is’ onzin is

“LEEF, alsof het je laatste dag is. LEEF, alsof de morgen niet bestaaaat!”. Voor sommigen is dit nummer van Dré Hazes ongetwijfeld een levenslied. Maar misschien is deze lijfspreuk toch niet zo krachtig als hij lijkt, wij vertellen je waarom.

1. Echt of nep?

Op Instagram lijkt het misschien alsof sommigen een perfect leven hebben. Alsof geen feestje, geen outfit en geen activiteit te gek is. Stuk voor stuk leven ze hun laatste dag. Maar geloof het of niet: ook die mensen hebben slechte dagen. Voor niemand is het elke dag feest. En al lijkt dat misschien niet zo in je insta-stories: iedereen heeft wel eens een loze Netflix-dag met als avondeten een zak chips of een supersaaie studiedag met flinke stress.

2. Je laatste dag benutten

Het is je vast wel eens gevraagd: wat zou je doen als het de laatste dag van je leven was? In dat antwoord zit vast geen ‘werken’, ‘huiswerk maken’ of ‘mijn kamer opruimen’. Logisch, want op je laatste dag ga je tijd doorbrengen met familie of je bucketlist afwerken. ‘Leven alsof het je laatste dag is’ klinkt in dat geval best vermoeiend en toekomst-loos. Op die manier maak je nooit een school af.

3. Aan anderen denken

Jouw laatste dag draait ongetwijfeld om jou – en terecht. Maar dat zou betekenen dat elke dag om jou moet draaien, terwijl het juist goed is om er ook voor anderen te zijn!

4. Genieten

Er zit maar 24 uur in een dag, dat wordt afraffelen. Tijd om écht te genieten is er niet. Wanneer je leeft alsof je 200 jaar wordt, heb je meer tijd om stil te staan bij mooie dingen, kun je beter genieten en heb je veel minder stress. Haastige spoed.. je kent het wel.

5. YOLO is achterhaald

Je hoeft niet bang te zijn voor de dood, hierna wordt het alleen maar mooier. Is het goed om te genieten van het leven? Ja. Maar omdat het niet eindig is, hoef je niet dagelijks door het stof te gaan om het maximale eruit te halen. Superchill! Waarom streven naar een perfect leven op aarde, als de echte perfectie nog voor je ligt? You only live twice!

6. Elke dag een nieuwe dag

Je kunt het ook op deze manier benaderen: elke dag is weer een cadeau. Wat heb je geleerd van gister? Wat wil je vandaag bereiken? En ook saaie dagen die nutteloos aanvoelen zijn belangrijk. Zo waardeer je de goede dagen des te meer!

Geen zin in een saai leven. En wil je God meenemen in dat van jou? LEES HIER 5 tips om een avontuurlijk leven met God te hebben. Bedank ons later maar. 

Lees meer

Volg ons