21 september 2018

Van een bijbaantje bij de Lidl naar het maken van een gospelalbum

Gideon Luciana (21) wilde vroeger meester worden. Die ambitie veranderde langzaam toen hij in de kerk kwam. Een aantal gospelwedstrijden, een muziekstudie en een deelname aan The Voice verder en hij weet het zeker; hij wil niks liever dan gospelartiest worden, maar dan wel in Amerika. Voor die droom werkte hij vijf jaar bij de Lidl.

Waar is de droom begonnen? 

‘’Toen ik klein was ben ik in de kerk begonnen met zingen. Vanaf dat moment was het mijn droom om daar het evangelie te verkondigen met mijn muziek en mijn stem. Op mijn tiende won ik mijn eerste gospelwedstrijd en op dat moment dacht ik echt WOW dit wil ik gaan doen later. Ik heb veel stappen gezet om mezelf te ontwikkelen als gospelartiest. Zo heb ik een muziekstudie gevolgd en meegedaan aan The Voice.’’ 

Waarom gospelmuziek? 

‘’Tijdens mijn opleiding voor muzikant-producer in Rotterdam kwam ik erachter dat iedereen bezig was met pop en R&B. Ik heb wel even gekeken naar mijn kansen in die richting, maar eenmaal in de studio voelde het niet als Gideon. De switch die ik daarna maakte naar gospelmuziek was echt de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Met het talent dat ik van God heb gekregen heb ik vervolgens een heel gospelalbum geschreven en opgenomen. Mijn album staat nu gepland voor januari 2019 en daar ben ik heel excited voor. Ik kan oprecht alles bij mijn muziek neerleggen en dat is zo fijn.’’ 

En je droom om naar Amerika te gaan? Hoe gaat het daarmee? 

‘’Ik heb veel muziek van mezelf opgestuurd naar Amerika en daar heb ik enthousiaste feedback op gekregen van mensen die geïnteresseerd zijn om mij te helpen. Naast mijn manager is er nu ook nog een andere man die mij helpt met mijn carrière. Iemand die al jaren in de gospelindustrie zit en een enorm netwerk heeft, ook in Amerika.  Het is geen droom meer, maar het is realiteit aan het worden.’’ 

Je werkt dus niet meer bij de Lidl? 

‘’Helaas niet. Ik heb daar vijf jaar gewerkt, maar op een gegeven moment was het tijd voor iets nieuws. Ik hou gewoon niet van steeds hetzelfde achter elkaar doen. Nu werk ik sinds een maand bij The Sting, omdat kleding ook altijd een grote passie van mij is geweest. Als kind was het mijn eerste ambitie om meester te worden. Dat kan ik nu combineren met muziek door drie keer in de week zangles te geven. Ik maak nu muziek, werk in een kledingwinkel en ik mag zangles geven. Eigenlijk doe ik alles wat ik oprecht heel leuk vind.’’

We moeten dus nog even geduldig zijn voor zijn album, maar wil je toch alvast horen wat Gideon in huis heeft? Luister het hier!

Volg ons